Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Timvikarier till räddningstjänsten

Norrtälje kommun sätter invånarna först och våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att ge en god service och omsorg för alla invånare.

Timvikarier till räddningstjänsten

 

Räddningstjänsten Norrtälje

Räddningstjänsten är en del av kommunens trygghets- och säkerhetskontor och vi verkar för att Norrtälje ska vara en trygg och säker kommun för samtliga invånare - även under svåra förhållanden. Vi håller beredskap dygnet runt på fem orter där våra brandstationer finns. Heltidsstationen ligger i Norrtälje och deltidsstationerna i Rimbo, Hallstavik, Älmsta och på Blidö. Vårt uppdrag är komplext och vi jobbar både förebyggande och skadeavhjälpande. I uppdraget ingår bland annat:

 • Operativ verksamhet som genomför räddningsinsatser vid bränder, olyckor, akuta sjukdomsfall, utsläpp av miljöfarliga ämnen och
  krissituationer.
 • Utbildning och rådgivning till invånare och kommunmedarbetare inom exempelvis förebyggande av brand och livräddning (HLR).
 • Att som remissinstans bistå enheter inom kommunen samt andra myndigheter i brandskyddsfrågor.
 • Myndighetsansvar i tillstånds- och tillsynsärenden bland annat avseende brandskydd, hantering av brandfarliga och explosiva varor samt för verksamheterna brandskyddskontroll och sotning.

Räddningstjänsten i Norrtälje kommun är en organisation i förändring som tar ett viktigt och verkligt ansvar för kommunens heltäckande arbete inom området skydd mot olyckor. En central del i detta är säkerställandet av vår interna operativa förmåga genom kontinuerlig kompetensutveckling vilket du som blivande medarbetare är högst delaktig i.

 

Beskrivning av tjänsten

Vi söker 1 - 5 personer som kan ingå i ett av våra fyra skift beredskapsmässigt. Du kommer att kallas in med kort varsel då du ersätter ordinarie personal vid frånvaro. Det råder inget anställningsförhållande mellan arbetstillfällena. Du kommer arbeta med normal service och reparationsarbete på bl.a. fordon, materiel och fastigheter. Vidare kommer du att deltaga i övningar och utbildningar för heltidspersonal.

Arbetsuppgifterna i rollen är varierande och innebär både operativt och strategiskt arbete. Du är en del av ett team där samarbete, struktur och kommunikation är en stor byggsten för att arbetet ska flyta på framgångsrikt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har räddningstjänstutbildning kombinerat med tre års arbetslivserfarenhet från deltid.

 • körkortsbehörighet lägst C.
 • Mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.
 • Räddningstjänstutbildning, SMO, räddningsinsats, GRIB, brandman heltid, brandman deltid.
 • Simma 200 meter(Tidskrav 5 min)
 • Simma 25 meter, dyka ner 3,5 meter, ta upp docka samt livrädda 25 meter(Tidskrav 2min)

 

Meriterande

 • Tidigare anställning i Norrtälje kommun
 • Båtförarutbildning

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning

 

Anställning

Timvikarie vid behov. Det råder inget anställningsförhållande mellan arbetstillfällena, (Tim, Dag, Natt, Helg)

 

Start  

Enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Lön

Enligt överenskommelse

 

Sista ansökningsdag

Torsdagen den 6 oktober 2022

Publicerat:

2022-09-19

Sista ansökningsdag:

2022-10-06

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Brandmän

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Enhetschef heltid

Robert Haag, robert.haag@norrtalje.se, robert.haag@norrtalje.se

Facklig företrädare, Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@fv.vision.se

Facklig företrädare, Kommunal

Andreas Lindstedt, andreas.lindstedt@norrtalje.se

Om Norrtälje


Norrtälje är en skärgårdskommun i hjärtat av Roslagen. Till ytan är Norrtälje kommun den största kommunen i Stockholms län. Här finner du härlig mix av lantliga miljöer och en stad i tillväxt och utveckling. Norrtälje har småstadens idylliska stadskärna, öppna landskap, natur, hav och en fantastisk skärgård med tusentals öar. När du arbetar i vår kommun har du möjlighet att kombinera ett inspirerande jobb med en aktiv fritid i natursköna miljöer. Närheten till Stockholm, Uppsala och Arlanda öppnar för ännu fler möjligheter.

Sök tjänsten