Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Studiehandledare på modersmålet

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Studiehandledare på modersmålet

 Om tjänsten

Välkommen som studiehandledare i Norrtälje kommun!

Vi söker tre studiehandledare i tre olika språk till höstterminen 2020; en på grekiska, en på sorani/kurdiska och en på uzbekiska.

Arbetsbeskrivning

Som studiehandledare stöttar du elever i de olika skolämnena på modersmålet. Du har ett nära samarbete med ämneslärarna och planerar och genomför studiehandledning utifrån elevens behov och i samråd med ämneslärare/mentor.

Till höstterminen söker vi:

  1. En studiehandledare på grekiska 6 timmar per vecka.
  2. En studiehandledare på uzbekiska 2 timmar per vecka.
  3. En studiehandledare på centrala kurdiska(sorani) 6 timmar per vecka.

Utmaningarna

Som medarbetare inom Modersmålsenheten i Norrtälje Kommun kommer du att ha ett omväxlande arbete. Vår verksamhet sträcker sig över hela kommunen och våra elever finns i alla skolformer.

Kvalifikationer

Du har utbildning och/eller erfarenhet av undervisning/ studiehandledning. Du har goda kunskaper i det språket som du ska stötta eleverna på och du behärskar även svenska. Du är väl införstådd i det svenska skolsystemet och de styrdokument som gäller för grundskolan och gymnasium.

Som person är du flexibel och har lätt för att samarbeta med andra.

Om arbetsplatsen

Att jobba i Norrtälje kommun är att göra skillnad - för barn såväl som vuxna eller särskilt utsatta i samhället. Vi sätter invånaren främst och arbetar för allas lika värde! Hos oss har vi höga förväntningar! Här har vi nära till stor social gemenskap och det är enkelt att skapa goda relationer med såväl arbetskamrater som externa kontakter. Tillsammans skapar vi en utvecklande arbetsmiljö där medarbetarna får möjlighet till avancemang och utveckling.

Sedan den 1 januari 2020 är Modersmålsenheten en del av Norrtälje Vuxenutbildning. Modersmålsenheten funktion är att samordna all modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål i kommunen, hela vägen från förskoleklass till vuxenutbildning.

 Så tycker medarbetare 

’’jag kan uppskatta hur eleverna kan utveckla deras språk- och kunskapsnivå med mig’’

Jana Nordling, modersmålslärare & studiehandledare 

’’Jag tror att alla personer skulle känna sig stolta av sitt eget modersmål, och försöka lära sina barn det eftersom språken är kultur’’

Maria Guadalupe de Tegelström,modersmålslärare & studiehandledare 

 
 
Anställningsform

Deltid, tidsbegränsad anställning.

Tillträde datum

Så snart som möjligt.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2020-09-02

Sista ansökningsdag:

2020-10-02

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Grundskollärare

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Sabah Hamadi, sabah.hamadi2@norrtalje.se, 017671525

Fackliga kontaktperson

Maria Lindgren, maria.lindgren@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten