Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Studie- och yrkesvägledare till Norrtälje vuxenutbildning

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Studie- och yrkesvägledare till Norrtälje vuxenutbildning

 

Om tjänsten

Arbetet som studie- och yrkesvägledare är omväxlande, stimulerande och utvecklande. Vi söker dig som vill vara med och arbeta för att höja utbildningsnivån i kommunen. Alla i vår verksamhet arbetar på olika sätt för att bidra till detta mål. Våra olika verksamhetsdelar omfattar personer i gymnasieåldern och uppåt.

 

Arbetsbeskrivning

Utifrån din roll arbetar du nära administratörer och ledning samt lärare i vår egen regi. Du medverkar i antagningsärenden och ingår i ett team med bland annat andra SYV kollegor inom VUX. Som studie- och yrkesvägledare kommer du att träffa eleverna enskilt och i grupp, till stor del via digitala kommunikationsvägar men även på arbetsplatsen. Du vägleder vilka möjliga vägar mot arbetslivet och fortsatta studier som finns samt kartlägger valideringsmöjligheter. Viss administration inklusive antagningsarbete liksom kvällstjänstgöring och arbete i andra delar av kommunen ingår. Samarbete och kontakter med företag och arbetsplatser är en naturlig del av ditt uppdrag. I Norrtälje kommun tillämpar vi auktorisationsmodellen inom vuxenutbildningen. Samarbete med externa utbildningssamordnare och andra kommuner är också en självklar del i uppdraget.

 

Kvalifikationer

Ett krav till denna tjänst är att du har erfarenhet och är behörig studie- och yrkesvägledare med högskoleexamen från studie- och yrkesvägledarprogrammet. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Du är duktig på att organisera och planera din tid och motiveras av att stödja och leda människor. Du är kommunikativ i såväl tal som skrift. Du är en van datoranvändare och kan snabbt lära dig nya program. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med externa utbildningssamordnare som bedriver vuxenutbildning. Stor vikt kommer att läggas vid personlighet.

 

Om arbetsplatsen

Norrtälje vuxenutbildning, VUX, är en verksamhet inom Norrtälje kommun som är organiserad under Barn och utbildningskontoret. Vi har våra lokaler på Campus Roslagen. Norrtälje vuxenutbildnings vägledningsarbete riktar sig i synnerhet till kommunens vuxna befolkning. Vårt vägledningsansvar omfattar studier på Komvux, Särvux, Folkhögskola, Yrkeshögskola samt Högskola och Universitet. Utöver reguljär vuxenutbildning har vi ett Lärcentrum för universitets- och högskolestudenter. Vi ansvarar även för det kommunala Aktivitetsansvaret, KAA.

 

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-04-04

Sista ansökningsdag:

2019-04-25

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Studie- och yrkesvägledare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Chef vuxenutbildningen

Knut Nygaard, knut.nyygard@norrtalje.se, 0176-71936

Facklig kontaktperson för Lärarförbundet

Kate Landberg, kate.landberg@norrtalje.se, 073-558 22 30

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten