Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Stadsarkitekt till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Stadsarkitekt till Norrtälje kommun

Om tjänsten
Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi blir snabbt fler och söker nu dig som vill ha ett övergripande ansvar för gestaltningen av de stadsdelar som nu växer fram. Ett viktigt uppdrag som i stor grad påverkar de människor som bor här idag och de generationer som kommer leva här i framtiden.

Nyfiken på våra stora projekt? Ta en titt på hur Norrtälje växer.  

Arbetsbeskrivning
Vår stadsarkitekt ska vara en strateg, som bland annat samordnar och förenar kommunens övergripande kompetens i frågor om offentliga miljöer och bebyggelse ur ett arkitektoniskt perspektiv. I rollen ingår också att främja arkitekturens roll och betydelse vid attraktivt och hållbart byggande inom kommunen utifrån översiktsplanens intentioner. I den rollen ställs även höga krav på förmågan att förena god gestaltning med olika förutsättningar och krav. Stadsarkitekten tillgodoser kvaliteten i stadens utformning och gestaltning genom arbete med strategiska styrdokument, planer, bygglovsfrågor, utredningar och utbildningsinsatser.

Stadsarkitektens närmaste chef är samhällsbyggnadsdirektören och kommer sitta med i hennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad arkitekt, landskapsarkitekt eller har någon annan motsvarande utbildning. Vi önskar att du har erfarenhet av kommunala beslutsprocesser och känner till de villkor som gäller i en offentlig och politiskt styrd verksamhet. För uppdraget behövs god kännedom om gällande lagstiftning.

Du har ett genuint intresse för gestaltning och hållbart byggande. Du behöver ha mod och trygghet i dig själv och din yrkesroll, så att du vågar stå upp för dina frågor och utmana till nytänkande. Genom en fingertoppskänsla i mötet kan du skapa ett gott förtroende hos byggherrar, arkitekter, allmänhet, politiker och medarbetare. Du måste vara tydlig, lyhörd och pedagogisk och ha en förmåga att inspirera och skapa delaktighet i gestaltningsfrågor. Du trivs med att hålla presentationer och du har en god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift, samt har goda kunskaper i engelska. 

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen
Norrtälje kommun växer och målet är att växa från dagens 62 000 invånare till 77 000 år 2040. Samhällsbyggnadskontoret är en central del av denna utveckling som bland annat innefattar att skapa förutsättningar för nya bostäder, förskolor och företagsetableringar.

Norrtälje kommun som helhet arbetar med ett lean-inspirerat arbetssätt som heter Högre höjder, vilken visar vägen för organisationen som präglas av positiv människosyn som utgår från att alla medarbetare vill och kan bidra till utveckling. 

Vår vision om framtiden: Global livsstil, lokalt liv pekar ut färdriktningen för vårt engagemang på kort och lång sikt i strävan att skapa attraktionskraft, tillväxt och en kommun som ger möjlighet för alla invånare att leva det liv var och en vill leva. 

Intresserad av Norrtälje kommun?  
Om du är intresserad av denna tjänst så passa på och besök oss i sommar. Ta in blandningen av gammal arkitektur i Norrtäljes stadskärna som varvas med den nya stadsdelen i Norrtälje hamn. Promenera ut i naturen och se kontrasten mellan stad och landsbygd. Besök några av öarna och se de samhällen som finns i vår fantastiska skärgård. Du kommer bli inspirerad!

Välkommen att göra skillnad i en kommun som växer!

Tillträde hösten 2019

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat:

2019-06-25

Sista ansökningsdag:

2019-09-30

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Verksamhetschefer inom offentlig förvaltning m.m.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Samhällsbyggnadsdirektör

Charlotte Köhler, charlotte.kohler@norrtalje.se

Facklig kontaktperson för Akademikeralliansen

Svante Dagarsson, svante.dagarsson@norrtalje.se, 0739623030

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten