Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialpedagog/speciallärare Rådmansö/Köpmanholm skolor

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Specialpedagog/speciallärare Rådmansö/Köpmanholm skolor

 

Om tjänsten

Rådmansö och Köpmanholm skolor tillhör samma rektorsområde. Båda skolorna ligger i en fantastiskt miljö med skog och vatten direkt/i nära anslutning vid skolgården. På skolorna finns erfarna duktiga, pedagoger med stort engagemang. Vi arbetar med målet att bevara det genuina men sikta på framtiden. Vi söker dig som vill bli en del av vårat härliga gäng och arbeta som specialpedagog/speciallärare på båda skolorna. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt.

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog/speciallärare på Rådmansö/Köpmanholm skolor blir du en viktig del i vårt elevhälsoteam. Du  arbetar för att skapa goda förutsättningar för både personal och elever. Det innebär arbete på organisationsnivå där du stöttar i att utveckla arbetssätt och metoder, att vara rådgivande i resursfördelning, att handleda samt stötta på grupp och individnivå. Du bidrar till pedagogiska utredningar, framtagande av åtgärdsprogram, arbetet med studiestruktur och stöttning direkt till elever som behöver det. Du är även viktig i vårt främjande och förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad speciallärare eller specialpedagog, och har erfarenhet att arbeta med låg- och mellanstadieelever. Du är en engagerad och erfaren person som vill driva utveckling och skapa förutsättningar för god måluppfyllelse. Du är lösningsorienterad och flexibel i ditt sätt att hitta pedagogiska metoder för att stötta kollegor och elever. Du är ansvarstagande och vill lära tillsammans med andra. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann med gott ledarskap och förmåga att möta elevers olika behov. Du har förståelse för vikten av att skapa goda relationer med våra elever och deras vårdnadshavare. Du har ett professionellt och positivt förhållningssätt samt kan se utmaningar som möjligheter.

Om arbetsplatsen

Rådmansö skola en F-6 skola md ca 140 elever som ligger strax utanför Norrtälje. Skolan erbjuder en fantastisk miljö och många möjligheter att använda naturen i undervisningen. Läs gärna mer om skolan på hemsidan: https://www.norrtalje.se/info/barn-och-skola/grundskola/grundskolor/radmanso-skola/var-skola/

Köpmanholms skola ligger på ön Yxlan ca 2,5 mil utanför Norrtälje. Skolan har ca 50 elever i åldrarna F-6 och de är fördelade i de tre klasserna F-1, åk 2-3 och åk 4-6. Skolan erbjuder en fantastisk miljö och många möjligheter till att använda naturen i undervisningen. Läs gärna mer om skolan på hemsidan: https://www.norrtalje.se/info/barn-och-skola/grundskola/grundskolor/kopmanholms-skola/var-skola/

Som specialpedagog/speciallärare fördelar du tiden på båda skolorna. Du ingår i elevhälsoteamet tillsammans med rektor, kurator och skolsköterska. Där har du en samordningsroll gällande möten och kontakt med interna och externa samarbeten på olika vis. Du samarbetar nära kommunens Centrala barn och elevhälsa, och är en viktig del i vårat förebyggande och främjande arbete. 

På skolorna arbetar vi i arbetslag med gemensamt ansvar för eleverna, för att bygga relationer och ge förutsättningar för lärande utifrån inre lust och nyfikenhet. Det gör vi främst genom att möta eleverna där de befinner sig. En förtroendefull relation till elev och vårdnadshavare, samt att se hela eleven är viktiga faktorer i arbetet. Det skapar vi genom att möta eleverna med tilltro på deras förmåga, genom lyhördhet och dialog. Vi arbetar för att eleverna ska tycka att skolan är meningsfull och känna att allt är möjligt. Tillsammans med personal och elever strävar vi efter en stimulerande och trygg skolmiljö och vi arbetar förebyggande och främjande.

Anställningsform

Heltid, 100% tillsvidare anställning

Tillträde datum: så snart som möjligt

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-01-09

Sista ansökningsdag:

2023-02-08

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Specialpedagog

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Lina Sjöström, lina.sjostrom@norrtalje.se, 0176-74792

Facklig representant Lärarförbundet

Niklas Tärnholm, niklas.tarnholm@norrtalje.se, 0176-71312

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Anna- Karin Lönnström, anna-karin.lonnstrom@norrtalje.se, 0176-71465

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

    Sök tjänsten