Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialpedagog till centrala barn och elevhälsan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Specialpedagog till centrala barn och elevhälsan

 

 Om tjänsten

I Norrtälje kommun har vi en central barn och elevhälsa. Vårt uppdrag är att stödja och utveckla arbetssätt och metoder i syfte att göra förskola, grundskola, gymnasieskolan och särskolan tillgänglig för alla barn och elever. Vår strävan är att insatserna ska vara tidiga, förebyggande och ge långsiktig effekt. 

I den centrala barn och elevhälsan ingår skolkuratorer, skolpsykologer, skolsköterskor, skolläkare, specialpedagoger, arbetsterapeut, handläggare, utredare, kvalitetsutvecklare och samordnare. Skolkuratorer och skolsköterskor är placerade på fasta skolor medans övriga professioner dels har specifika uppdrag och dels specifika områden som de är särkilt ansvariga för. I dagsläget är vi totalt 65 medarbetare. 

Vi har ett ESU-team (enheten för stöd och utveckling) som tar emot uppdrag från alla kommunala förskolor och skolor. Hit söker vi nu en specialpedagog. Teamet arbetar främst med konsultation och handledning som vi anpassar efter de beställningar/uppdrag som kommer in. Insatserna utgår från identifierade behov på individ-, grupp och ibland organisationsnivå. 

Vi har även en grupp som arbetar med myndighetsutövning så som utredning av mottagande i särskola, handläggning av verksamhetsstöd och tilläggsbelopp. En del av din tjänst att handla om detta. 

I uppdraget ingår att initiera och bibehålla goda relationer med rektorer och övriga medarbetare i de kommunla förskolorna och skolorna, delta i och genomföra uppföljningar på genomförda insatser och samtidigt omsätta lärdomar till kommande uppdrag. 

 

Arbetsbeskrivning

* Arbeta på uppdrag av rektorer

* Ge handledning, rådgivning och konsultation 

* Handlägga ansökningar om tilläggsbelopp och verksamhetsstöd

* Utreda mottagande till särskola

* Kompetensutveckla medarbetare inom specialpedagogiska områden

* Kartlägga hinder och möjligheter i lärmiljön på individ-, grupp och organisationsnivå

* Arbeta för en likvärdig förskola och skola

* Stödja, genom att ge råd och rekommendationer, pedagoger i arbetet med extra anpassningar och särskilt stöd  

 

Utmaningarna

Det kan ibland bli utmanande att arbeta på uppdrag av andra än sin chef. Inom den centrala barn och elevhälsan kommer du att erbjudas handledning. Du kommer att få en mentor som kan ge stöd utifrån de utmaningar som tjänsten innebär.  

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialpedagogexamen och gärna handledarutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som specialpedagog i olika skolformer. Önskvärt är att du har erfarenhet och kompetens inom barns utveckling, neuropsykiatriska funktionsndsättningar, intellektuell funktionsnedsättning, grupprocesser och svåra samtal. Du ska vara väl förankrad i skollagen och läroplaner. Du har könnedom om hur barns lärprocesser synliggörs med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. 

Datorvana och goda kundkaper i svenska språket både i tal och skrift är ett krav. 

B-körkort.

Vi lägger stor vikt på de personliga egenskaperna så som att:

- du är engagerad, professionell och vågar ta egna initiativ

- du är ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ett självständigt arbete

- du ska kunna personifiera och förmedla kommunens värderingar och visioner

- du är van och tycker om att samarbeta med många olika professioner

 

Anställningsform

Tillsvidare 

Heltid

Tillträde datum 

Snarast

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-07-14

Sista ansökningsdag:

2021-08-07

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Specialpedagog

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Facklig företrädare

Merja Kaneko Högdahl, merja.kaneko-hogdahl@norrtalje.se, 0176-71573

Verksamhetschef

Carina Forsberg, carina.forsberg@norrtalje.se, 070-0867438

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten