Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Specialpedagog/speciallärare Roslagsskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Specialpedagog/speciallärare Roslagsskolan

Om tjänsten

Vi behöver dig med engagemang och specialpedagogisk kompetens till en liten flexgrupp för åk 7-9 på Roslagsskolan. Som speciallärare/specialpedagog ingår du i skolans elevhälsoteam och bidrar till att eleverna får möjlighet till inkluderande individanpassningar som leder till bästa möjliga lärande och utveckling. 50% är du i flex-gruppen. Där du samordnar och undervisar, stödjer personal genom konsultation och handledning i deras pedagogiska arbete. 

Arbetsbeskrivning

Övriga 50% samarbetar du med vår andra samordnande specialpedagog. Du gör bland annat klassrumsobservationer, gör kartläggningar samt coachar lärare. Medverkar vid utarbetande av extra anpassningar, pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram. Du har goda kunskaper om lågaffektivt bemötande, dyslexi, neuropsykiatriska funktionshinder och kompensatoriska hjälpmedel. Du kommer att arbeta på en skola med stort engagemang med drivna pedagoger och massor av framåtanda. Här får du möjlighet att delta och bedriva nytänkande och framtidstänkande kring undervisning och lärande. Vi söker dig som med engagemang, kreativitet och erfarenhet vill delta i skolans främjande och förebyggande specialpedagogiska verksamhet. Du brinner för elevernas lärande och du är en trygg och stabil vuxen. Du trivs med att arbeta i arbetslag, är flexibel och kreativ och gillar utmaningar. Du är intresserad av skolutveckling och framtidens lärande och är van att arbeta med digitala verktyg i din undervisning. Du möter eleverna där de befinner sig och du har god förmåga att bygga goda relationer med såväl elever som med kollegor och vårdnadshavare. Du är strukturerad och arbetar systematiskt och lösningsfokuserat. En god kommunikation med ämneslärare och mentorer är en viktig del för framgång i arbetet. Där du exempelvis kommer att anpassa elevernas uppgifter individuellt utifrån behov. Du kommer att samarbeta med ämneslärarna gällande bedömning och betyg. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog och gärna 4-9 lärare med behörighet i flera ämnen. Du bidrar till arbetslagets utveckling genom din kompetens och förankrar dina tankar i relevant forskning. Samarbetsvilja, flexibilitet och självständighet är förmågor vi värdesätter. Ditt arbetssätt är inkluderande och du ser utmaningar som möjligheter. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket och kan kommunicera både muntligt och skriftligt med alla det berör i din profession. 

Om arbetsplatsen

 Roslagsskolan är belägen i centrala Norrtälje och vilket ger varierande lärandemöjligheter genom närheten till företag, idrottsanläggningar, bibliotek liksom naturen i närområdet. På Roslagsskolan går ca 580 elever i åk 7-9 fördelade på fyra arbetslag. Här arbetar drygt 60 engagerade medarbetare varav närmare 50 är pedagoger som med stor ämnesstolthet skapar en miljö som på bästa sätt främjar lärande. På vår skola ligger vi väl framme i att utnyttja modern teknik och digitala resurser i arbetet med elevers kunskapsutveckling. I Norrtälje kommun har alla elever i åk 7-9 liksom pedagogerna tillgång till egen läsplatta/dator. Vi deltar i lärarstuderandes utbildning, VFU. Vi är en enhet som hela tiden utvecklas och vi har tagit på oss att leva upp till de höga förväntningar på ökad kvalitet och måluppfyllelse som ställs på skolan idag och i framtiden. Våra ledord är förhållningssätt, professionalitet och uppdraget.

Tillträde

 Snarast.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-02-13

Sista ansökningsdag:

2019-03-03

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Specialpedagog

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Facklig representant, Läraförbundet

Anna Mattsson, anna.mattsson@norrtalje.se

Facklig företrädare

Petra Jansson, petra.jansson2@norrtalje.se

Rektor

Helena Dagerfors, helena.dagerfors@norrtalje.se, 0176-714 30

Rektor Roslagsskolan

Ann-Katrin Hegart, ann-katrin.hegart@norrtalje.se, 0176-71430

Samordnare Sam Flex

Karin Avellan Hultman, karin.avellan-hultman@norrtalje.se, 073-5582412

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten