Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Specialpedagog med inriktning mot förskolverksamhet

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Specialpedagog med inriktning mot förskolverksamhet

 

Om tjänsten

Vårt uppdrag är att stödja och utveckla arbetssätt och metoder för att göra förskolan tillgänglig för alla barn. Vår strävan är att insatserna ska vara tidiga, förebyggande och ge långsiktig effekt. Vi arbetar främst med konsultation och handledning som vi anpassar efter de uppdrag vi får och utgår från ett specialpedagogiskt perspektiv.

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer i denna roll ingå i och utgå ifrån vårt elevhälsoteam inom barn och utbildningskontoret Norrtälje kommun. Inom barn-och elevhälsan arbetar vi med att bidra och bistå i arbetet att identifiera behov på individuell och gruppnivå kopplat till ansvarsområdet. Vi stödjer kommunens förskolor med handledning och rådgivning anpassade till uppdraget utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv. I arbetet ingår att initiera och bibehålla goda relationer med våra förskolor, delta i/genomföra uppföljning av insatser och omsätta lärdomar till kommande uppdrag. Samverka med olika professioner inom elevhälsan utifrån uppdraget ingår i uppdraget samt att delta vid behov i möten tillsammans med vårdnadshavare, förskolepersonal och andra professioner. Ta del av ny forskning inom det specialpedagogiska fältet gällande förskolan.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen, specialpedagogexamen samt gärna handledarutbildning med en gedigen erfarenhet. Det är för den här tjänsten ett krav att du har B-körkort. Vi ser gärna att du har kompetens inom barns utveckling, neuropsykiatri, utvecklingsstörning, språkutveckling, psykosociala svårigheter, grupprocesser och svåra samtal. Du skall vara väl förankrad i skollagen, förskolans läroplan och organisation. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har kännedom om hur barns lärprocesser synliggörs med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

 

Om arbetsplatsen

Du kommer att ha basen i våra nya lokaler på Astrid Lindgrens gata 7. Här jobbar hela elevhälsan under samma tak i öppet arbetslandskap. Givetvis ingår det i din tjänst att arbeta nära verksamheten där även vissa resor till skolor och förskolor i kommunen ingår i ditt uppdrag.

 

 

Tillträde 1 augusti

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-05-07

Sista ansökningsdag:

2019-06-07

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Specialpedagog

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Facklig representant Lärarförbundet

Niklas Tärnholm, niklas.tarnholm@norrtalje.se, 0176-71312

Rekryterande chef

Merja Kaneko Högdahl, merja.kaneko-hogdahl@norrtalje.se, 0176-71573

Specialpedagog med inriktning mot förskolan

Marie- Annie Uncu

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten