Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Speciallärare till Norrgärdsskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Speciallärare till Norrgärdsskolan

 

Om tjänsten

Varmt välkommen att söka anställning hos oss på vår fantastiska skola Norrgärdsskolan som ligger belägen i centrala Norrtälje. Det här är en tjänst för dig som är utbildad speciallärare och har en vilja att få påverka elevers förutsättningar till att kunna nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som speciallärare i vår F-6 skola. I rollen som speciallärare deltar du i enhetens elevhälsoteam och arbetar hälsofrämjande och utifrån behovsanalyser. På skolan finns det idag ca 560 elever och tjänsten är en utökning av speciallärare. Det finns idag två speciallärare/specialpedagoger anställda som kommer att bli närmste kollegor. Huvuduppdrag är att systematiskt arbeta med elever i behov av stöd (organisationsnivå, gruppnivå, individnivå) som riskerar att inte nå målen samt att arbeta med kvalitetssäkring av dokumentationsprocesser för dessa elever. I uppdraget ingår att utforma åtgärdsprogram, samt stödja pedagoger i pedagogiska kartläggningar. Du förväntas ha en aktiv roll i analysen i samband med kartläggningsmaterialet i förskoleklass och läsa-, skriva-, räknagarantin och med ansvarig pedagog utforma åtgärder för att hjälpa alla elever att nå en så hög nivå som möjligt. I tjänsten igår även att handleda undervisande lärare kring kompensatoriska hjälpmedel och studieteknik, genomföra klassrumsobservationer, ta fram underlag för ansökningar verksamhetsstöd och ev. vara stödmentor för enstaka elever.

 Hos oss får du tillsammans med kollegor inspirera och skapa förutsättningar till ett lustfyllt lärande varje dag. 

 

Kvalifikationer

Du har examen som lärar- och speciallärare och lärarlegitimation med behörighet för åk 1-6. Du har god kännedom om anpassningar, särskilt stöd och skolans styrdokument samt LGR-22. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du har lätt för att skapa goda relationer och samverka både med elever, vårdnadshavare, kollegor, skolans elevhälsoteam och skolledning. Du har ett professionellt och positivt förhållningssätt samt kan se utmaningar som möjligheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Om arbetsplatsen

Norrgärdsskolan är en kommunal F-6 skola, fördelad i två byggnader (tidigare Grindskolan och Parkskolan) belägen i Norrtälje stad, med stora härliga gräsytor och små skogsområden runt knuten. Vi har omkring 560 elever på skolan, och trots att Norrgärdsskolan är en stor skola består känslan av småskalighet. Vi arbetar i arbetslag med gemensamt ansvar för eleverna. Vår vision är att alla barn ska känna glädje i skolan, både själv och från andra man möter. Alla barn ska känna sig trygga med tillit till vuxna och den egna förmågan att lösa olika situationer. Glädje och trygghet ska ligga till grund för att varje barn ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling och skolans arbete ska hanteras av lösnings-och utvecklingsfokus för att stötta barnen mot det målet. Våra ledord är trygghet, glädje och kunskap

 Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning

 

Anställningsform

 

Heltid/Tillsvidare, semestertjänst

Tillträde: Enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat:

2022-09-19

Sista ansökningsdag:

2022-10-03

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Speciallärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Bobo Börjesson, bobo.borjesson@norrtalje.se, 0176-747 92

Bitr Rektor

Inger Langetz, inger.langetz@norrtalje.se, 0176-71367

Bitr Rektor

Louise Hafdell, louise.hafdell@norrtalje.se, 0176-71690

Facklig representant Lärarförbundet

Kajsa Mähl Dufbäck, kajsa.mahl-dufback@norrtalje.se

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Jessica Narozniak, jessika.narozniak@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
 • Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten