Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Speciallärare till Länna/Riala skola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Speciallärare till Länna/Riala skola

 

Om tjänsten

Vill du göra skillnad för elever? Är du bra på att bygga relationer, och jobba resultatinriktat? Nu söker vi en speciallärare med inriktning läs och skriv som vill arbeta på våra skolor. Våra skolor består av Länna skola en F-9 skola med 260 elever och Riala skola en F-6 skola med 90 elever.

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer i rollen som speciallärare tillsammans med lärare och elevhälsan bidra till att elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling. Detta för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål.

 • I ditt arbete förväntas du bland annat föreslå insatser och anpassningar för elever i behov av detta och medverka i upprättandet av utredningar och åtgärdsprogram samt uppföljning och utvärdering av dessa.
 • Som speciallärare arbetar du också praktiskt med att ge elever stödinsatser och undervisa individuellt, i grupp och i ordinarie undervisningssituationer.
 • Du kan vid sidan av detta ha en konsulterande och handledande roll gentemot kollegor, övriga kollegor i elevhälsan och skolledning och utvecklar i nära samarbete med lärare, pedagoger och skolledning arbetet i klassrummet och på skolan stödet för elevers utveckling mot målen.
 • Du kommer vara en del i elevhälsan på skolan och delta i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet på skolan så att skolans alla elever får ett adekvat stöd.
 • Huvuddelen av uppdraget är förlagt till Länna skola med del av tjänstgöringen på Riala skola.  

 

Kvalifikationer

 •  Vi söker dig som har lärarlegitimation och speciallärarexamen med inriktning mot läs och skriv.
 • Du har erfarenhet av arbete inom skolans alla stadier.
 • Du har ett lågaffektiv bemötande som bygger på att stärka det positiva i elevens utveckling.
 • Du har kunskap och vana att hantera IKT.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har förståelse för uppdraget, god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med såväl elever, personal som vårdnadshavare.

Om arbetsplatsen

Länna skola ligger i Bergshamra, endast 15 minuter från Norrtälje stad, med fina inspirerande naturområden runt knuten. Skolan ligger strategiskt tillgänglig från fler geografiska håll; Norrtälje, Åkersberga, Rimbo och Stockholm. Länna skola är en F-9 skola med 260 elever. Vi har fina undervisningslokaler och ett välutrustat bibliotek. På en mils avstånd från Länna skola ligger vår andra skola mitt i Riala by. Riala skola är en F-6 skola med fina undervisninglokaler, i dagsläget har skolan 90 elever. Även här är naturen runt hörnet. Skolans elevhälsoteam består av speciallärare, skolkurator, skolsköterska, rektor och biträdande rektor med tillgång till skolpsykolog och specialpedagog genom den centrala elevhälsan. Båda skolorna har egna kök där maten tillagas på plats. 

Så tycker medarbetare 

 "På Länna skola är det en god stämning och man hjälper varandra."

– Patrik Skott, lärare i SO samt Idrott och hälsa

”Att arbeta på en skola med ett F-9 perspektiv är fantastiskt och här bygger vi relationer i vår "Länna-anda" där vi jobbar nära elev och hem. Jag är jättestolt att få representera ett praktisk-estetiskt ämne där vi med våra väldigt fina lokaler och utrustning har bästa möjligheten att få undervisa nyfikna elever.”

– Jenny Schillén Sevim, lärare i Musik och Svenska

 

”Riala Skola är skolan mitt i byn, där alla känner alla. Vi ser alla elever vilket bidrar till ökad trygghet och trivsel för elever och personal. Vi är ett litet arbetslag och vi har ett nära och prestigelöst samarbete mellan varandra.”

Marianne Falk, leg. lärare 1-7, lokalt it-stöd

 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

 

Tillsvidare 

Tillträde datum 2022-08-09

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-04-29

Sista ansökningsdag:

2022-06-02

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Speciallärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Karin Dyvik, karin.dyvik@norrtalje.se, 0176 28 41 43

Lärarnas riksförbund

Lars Andersson, lars.andersson@norrtalje.se

Facklig representant, Lärarförbundet

Anna Christiernin, anna.christiernin@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
 • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
 • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten