Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Speciallärare till Långsjöskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Speciallärare till Långsjöskolan

 

Om tjänsten

Vi söker dig med speciallärarkompetens och en hög ambition att göra skillnad för elever. I tjänsten ingår det att stödja både elever samt handleda personal. Stödundervisning i smågrupper och att vara ett stöd i mötet med vårdnadshavare. Ingå i skolans elevhälsoteam. 

Arbetet kommer till viss del att vara i en liten undervisningsgrupp, men även bland elever i övriga klasser. Varmt välkommen in med din ansökan om du tror att du är rätt person för oss! 

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta nära dina kollegor i arbetslaget för åk 4-6 samt elevhälsoteamet. Ni arbetar med gemensamma planeringar, genomförande och utvärdering av undervisningen. Arbetet utförs i mellanstadiet och du ingår i både mellanstadiets team och elevhälsoteamet. Vi söker dig som ser glädje, trygghet och struktur som viktiga delar i arbetet. Du ska följa upp elevernas resultat, den egna undervisningen och teamets arbete på egen hand och tillsammans med teamet. I rollen ingår mentorsansvar för ett antal elever. Vi har höga förväntningar på att du vill bidra med nya idéer till vårt utvecklingsarbete och att du vill bedriva undervisning i nära samverkan med andra pedagoger, elevhälsan och skolledningen.

 

Kvalifikationer

Krav för den här tjänsten är att du är utbildad och legitimerad speciallärare med behörighet för åk 4-6 gärna även åk 7-9. Har du även specialpedagogisk kompetens så är det ett plus. Kunskap kring neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och erfarenhet av arbete inom autism är en fördel. Du ska ha god kännedom inom IKT och kunna använda digitala verktyg som naturliga hjälpmedel i undervisningen och elevernas lärande. Du behöver ha goda ledaregenskaper, sinne för struktur, vara kreativ och våga testa nytt. 

 

Om arbetsplatsen

Vi är viktiga och vi gör skillnad.

Långsjöskolan är en mellan- & högstadieskola i Rimbo med ca 450 elever. Vi är en skola i förändring som erbjuder arbete i ett proffsigt och engagerat gäng. Skolans utvecklingsområden det här läsåret är trygghet, studiero och ökade kunskaper. Tillsammans hittar vi nya vägar för att nå längre med eleverna samt öka deras upplevelse av en trygg skolmiljö och bra studiero. Vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. 

Lärare och fritidspersonal är organiserade i årskursarbetslag och skolledningen består av en rektor och en biträdande rektorer samt en pedagogisk ledningsgrupp som utgörs av rektorer och teamledare. Skolan har ett trygghetsteam samt engagerade elevråd som tillsammans arbetar för en god arbetsmiljö för alla på arbetsplatsen. I rektorsområdet ingår även landsbygdsskolan i Rånäs med ca 50 elever i åk f-6.

Skolorna har var sitt elevhälsoteam bestående av elevhälsosamordnare, skolsköterska speciallärare, kurator och skolpsykolog. Vi har en välutbyggd infrastruktur för IKT och digitala verktyg. Alla klassrum är utrustade med interaktiva projektorer/smartboards. Alla elever i åk 4-9 har en egen Ipad. Skolan har ett eget skolkök och maten lagas på plats.

 

Tillträde enligt överenskommelse

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2020-05-14

Sista ansökningsdag:

2020-06-28

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Speciallärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Fredrik Jakobsson, fredrik.jakobsson@norrtalje.se

Lärarförbundet

Katja Joulak, katja.joulak@norrtalje.se

Bitr. rektor Långsjöskolan

Johan Eskhult, johan.eskhult@norrtalje.se, 0175-73960

Rektor Långsjöskolan

Annika Ireblad, annika.ireblad@norrtalje.se, 0175-740 41

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten