Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Speciallärare till grundsärskolans högstadium

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Speciallärare till grundsärskolans högstadium

 

Om tjänsten

Att vara lärare på Norrtälje grundsärskola är att betrakta som en förmån. Du blir en ohyggligt viktig person i flera unga människors liv och får vara en stor del av deras utveckling. Men, förmånen förpliktigar; det är ett stort ansvar som läggs på din axlar, och det klart att det finns inslag i en skoldag som kräver ett stort energiuttag. 

 

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för utbildningen för en grupp ungdomar inom ramen för grundsärskolans högstadium med allt vad det innebär av mentorskap, styrdokument, kunskapsmål, betygsättning och social träning. Du samverkar med våra två övriga högstadielärare och samarbetar axel vid axel med de resursassistenter som också jobbar i klassen. Arbetslaget som du ingår i arbetar kontinuerligt med att förbätta såväl kvalitet som förutsättningar för att nå de av laget och Skolverket uppsatta mål.

 

Utmaningarna

Det klart att jobbet innebär en hel del utmaningar såsom att eleverna ibland kan vara tämligen omotiverade, utagerande, provocerande och alldeles underbara. Vårt jobb går i huvudsak, förutom lärande, ut på att funktionsnedsättningarna som eleven har inte ska utvecklas till funktionshinder. Det gäller för dig att se bortom problemen och fokusera på styrkor, kraft och möjligheter. Känns det utmanande nog?    

 

Kvalifikationer

Du måste naturligtvis ha en lärarutbildning i grunden och vi ser gärna att den är kompletterad med speciallärexamen med inriktning mot utvecklingsstörning. Andra kvalifikationer skulle kunna sammanfattas i begreppet "ramar och kramar". Tydlig i din kommunikation och ditt ledarskap, flexibel men samtidigt förutsägbar och inte minst uttalat skicklig pedagog. Vi söker ingen övermänniska men din erfarenhet av målgruppen och dess förutsättningar har gjort dig precis så ödmjuk som vårt arbete kräver.  

 

Om arbetsplatsen

 Vi är lokalintegrerade med Norrgärdsskolan Norra och grundsärskolans högstadium har 12 medarbetare varav två är lärare och övriga resursassistenter.   

 

 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Anställningsform

Heltid med tillträde till skolstarten i augusti, eller enligt överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-05-10

Sista ansökningsdag:

2022-06-09

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Speciallärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Facklig representant Lärarförbundet

Maria Lindgren, maria.lindgren@norrtalje.se, 0176-71639

rektor

Bo Pettersson, bo.pettersson3@norrtalje.se, 0176 747 62

lärare/arbetslagledare

Pernilla Ekelund, pernilla.ekelund@norrtalje.se, 073 962 34 05

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten