Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Speciallärare till grundsärskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Speciallärare till grundsärskolan

 

Om tjänsten

Som ansvarig lärare för elever med intellektuell funktionsnedsättning i kombination med motoriska svårigheter är du en synnerligen viktig person för att eleven ska nå största möjliga självständighet efter sina förutsättningar. Till din hjälp har du resursassistenter, och ni bildar ett i mångt och mycket autonomt arbetslag där ditt goda ledarskap utgör en grundförutsättning för elevens framgångar. 

 

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för undervisning i grundsärskolans samtliga ämnesområden och tillsammans med andra aktörer för elevernas fysiska utveckling. Varje skoldag planeras och utformas efter de förutsättningar elevens möjligheter medger med stora krav på förutsägbarhet och kontinuitet.  

 

Utmaningarna

Arbetet kan vara fysiskt krävande även om vi har allehanda tekniska hjälpmedel: Lyft i samband med träning, toalettbesök, framföra rullstol i varierande väglag och inte minst säkerställa en i alla avseenden fungerande kommunikation. Utan kommunikation, inget lärande - se där, en utmaning av rang eftersom våra elever stundtals kan välja en kommunikationsform som kräver stort mått av fantasi och förståelse. Ständiga anpassningar till elevernas förutsättningar och utmaningar både ger och tar energi.

Att kombinera två storheter som kontinuitet och flexibilitet, och få det att upplevas förutsägbart, är inte helt enkelt, men likafullt en betydande del av uppdraget.

 

Kvalifikationer

Du har en speciallärarutbildning med inriktning mot utvecklingsstörning och är väl förtrogen med AKK och grundsärskolans ämnesområden. Du har erfarenhet av elever med IF i kombination med fysiska funktionsnedsättningar. Du är insatt i de hjälpmedel som står till buds inte minst när det gäller IKT.

 

Om arbetsplatsen

Norrtälje grundsärskola, NGS, ryms inom Norrgärdsskolan Norras lokaler och just den här avdelningen, som tjänsten avser, är belägen i samma del av huset som Fregatten. Den senare är för elever med IF i kombination med autism.

Våra lärare totalt på NGS, 11 stycken, är speciallärare och antalet resursassistenter är anpassat efter de behov eleverna har. Som lärare är du aldrig ensam. 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Anställningsform

Ferietjänst på heltid

Tillträde 9:e augusti 2022 eller efter överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2022-05-04

Sista ansökningsdag:

2022-06-04

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Speciallärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

lärare

Helen Södergren-Hedlund, helen.sodergren-hedlund@norrtalje.se, 073 962 30 49

rektor

Bo Pettersson, bo.pettersson3@norrtalje.se, 0176 747 62

Facklig representant Lärarförbundet

Maria Lindgren, maria.lindgren@norrtalje.se, 0176-71639

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten