Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Socialsekreterare till utredningsenheten, Barn och Unga

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Socialsekreterare till utredningsenheten, Barn och Unga

 

Nu utökar vi med fler socialsekreterare till vår utredningsenhet för barn och unga 0-18 år. Är du vår nya medarbetare?

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar.

Utredningsenheten består av 24 socialsekreterare, 3 gruppledare och 1 enhetchef. Enhetschef Maria Biemann leder enheten tillsammans med gruppledarna där en god arbetsmiljö, gemenskap och engagemang bidrar till en hög kvalité för de barn och unga vi är till för. 

Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! Idag erbjuder vi för våra anställda: 

 • Kontinuerlig fortbildning i lagstiftning och handläggning
 • möjlighet till distansarbete
 • närhet till chefen och gruppledare
 • systematiskt kvalitetsarbete som du och dina kollegor deltar i
 • helt digitaliserat kvalitetsledningssystem
 • adminstrativt stöd
 • regelbunden handledning

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta med ärenden som innefattar barn och ungdomar mellan 0-18 år.
I utredningsenheten innebär arbetet på en konkret nivå att 
- utreda barn och ungdomar enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety 
- följa upp insatser inom öppenvård
- ta emot, göra förhandsbedömningar och fatta beslut i ärenden där barn ev. är i behov av skydd eller stöd
- skriva yttranden i enlighet med lagen om unga lagöverträdare 

Arbetet innebär att du samverkar med barnets nätverk samt med interna och externa samarbetspartners allt utifrån barnets specifika behov. Vi lägger stor vikt vid transparens och integritet samt att barn och unga och deras familjer ska känna sig delaktiga i utredningsprocessen.

 

Är det här du?

Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. 
Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:
- Du tar initiativ och ser möjligheter
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift
- Talar du fler språk och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus 

Socionomexamen är ett krav. Det är meriterande om du har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI, Patriark samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn- och ungdomar. 

Norrtälje Kommun är stor och täcker en tredjedel av region Stockholm. Därför ser vi helst att du har körkort eller planerar att ta ditt körkort inom en nära framtid. 

 Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid. 

Om arbetsplatsen

I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare och det är viktigt att både medarbetare och organisationen ständigt utvecklas. Inom socialkontoret har vi en del förändringsarbeten på gång så som:


- Införande av Mölndalsmodellen. Modellen innebär att tre team med varsin gruppledare arbetar på rullande sexveckorsschema. Ett team arbetar nära mottagningsenheten i två veckor och tar emot inledda utredningar för att under resterande fyra veckor kunna arbeta i lugnare tempo med sina ärenden. 

- Implementering av Signs of safety på hela förvaltningen. Med hjälp av metoden Signs of safety och Mölndalsmodellen ser vi att vi kommer kunna korta utredningstiderna och införa ett mer aktiverande förhållningssätt gentemot de familjer vi möter, med fokus på säkerheten för barnet.

– Vi vill vara en socialtjänst som sätter igång processer. Familjen ska vara expert, vi ska bara samla in tillräckligt med underlag för att fatta beslut om insatser, inte mer. Vi ska fråga klienten: vad behöver ni? 

 

Tillträdesdatum: snarast, intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Publicerat:

2022-08-18

Sista ansökningsdag:

2022-11-01

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Maria Biemann, maria.biemann@norrtalje.se, 0176-71228

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Facklig representant Vision

Ulrika Tigerhielm, ulrika.tigerhielm@norrtalje.se, 0176-71526

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
 • Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten