Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Socialsekreterare till Socialkontoret

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Socialsekreterare till Socialkontoret

 

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! Vi håller i dagsläget på med en omorganisation, vilket innebär att vi söker en vikarie till utredningsarbete och en till att göra uppföljning av de barn som är placerade på HVB samt kontaktfamilj/kontaktperson. Idag erbjuder vi för våra anställda: - möjlighet till distansarbete - närhet till chefen - systematiskt kvalitétsarbete som du och dina kollegor deltar i - helt digitaliserat kvalitetsledningssystem - adminstrativt stöd - friskvårdsbidrag och hälsotimme - utbildning i motiverande intervju.

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta med ärenden som innefattar barn och ungdomar mellan 0-20 år. I utredningsenheten innebär arbetet på en konkret nivå att - utreda barn och ungdomar enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety - följa upp insatser, både öppenvård och HVB - ta emot, göra förhandsbedömningar och fatta beslut i ärenden där barn ev. är i behov av skydd eller stöd - skriva yttranden i enlighet med lagen om unga lagöverträdare.

 

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. Det är meriternade om du har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn- och ungdomar. Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. Vi uppskattar om du som person har följande förmågor: - Du tar initiativ och ser möjligheter - Du uttrycker dig väl i tal och skrift - Talar du fler språl och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus - Du tycker, precis som vi, att detta arbetet är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta.

 

Om arbetsplatsen

I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare och det är viktigt att både medarbetare och organisationen ständigt utvecklas. Inom socialkontoret har vi en del förändringsarbeten på gång så som: - Implenetering av Signs of Safety - Införande av högriskteam - Utbildningar i motiverande intervju - Projekt kring barn i svåra konflikter - Generellt nätverksarbete

 

Tillträde snarast. Tjänsten är tidsbegränsad till 2020-03-01

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-01-11

Sista ansökningsdag:

2019-02-04

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef socialkontoret

Maja Lindgren Helin, maja.lindgren-helin@norrtalje.se, 0176-71203 alt. 0176-74788

Enhetschef socialkontoret

Ingela Hellman, ingela.hellman@norrtalje.se

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Globalt livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten