Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Socialsekreterare till Insatsgruppen

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Socialsekreterare till Insatsgruppen

 

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! 

 

Arbetsbeskrivning

I gruppen handlägger vi alla de barn och ungdomar 0-20 år som av något skäl är placerade eller har insatser (familjehemsplaceringar, HVB-placeringar, insatser i form av kontaktfamilj/person samt ensamkommande ungdomar).

I arbetet som socialsekreterare kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta med ärenden som innefattar uppföljning av insatser i form av kontaktfamiljer och kontaktpersoner för barn och ungdomar. Du utreder och följer upp enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety. Arbetet innefattar hela utredningsprocessen – skyddsbedömningar, förhandsbedömningar, inleda utredning, ompröva, överväga samt fatta beslut i ärenden där barn eventuellt är i behov av skydd eller stöd, arbetar stödjande med barnens nätverk samt skriver yttranden i enlighet med 11§ LuL.

  

Är du vår nya socialsekreterare?

Du har en bakgrund som socionom med erfarenhet av att arbeta med barnutredningar inom socialtjänst. Du har även erfarenhet av arbete inom myndighet och att du är väl insatt i sociallagstiftningen. Du har intresse och förståelse för ekonomi och styrning och har en bred analytisk förmåga för att kunna göra bedömningar. Vidare har du en hög grad av flexibilitet och förmåga till mentalisering. Du gillar att samarbeta med andra och driver arbetet med det team- och nätverksbaserade arbetssättet som är en av grunderna i socialförvaltningen 2.0.

Socionomexamen är ett krav och du behöver ha erfarenhet av handläggning sedan tidigare. Eftersom du har ansvar för att skriva utredningar, journalanteckningar och andra handlingar så är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn- och ungdomar. Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete, krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. 

Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:

- Du tar initiativ och ser möjligheter

- Du klarar av att hantera starka känslor hos individer utan att stressa upp dig.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

 Vårt erbjudande

Vi hoppas att rollbeskrivningen gjort dig nyfiken. Vi erbjuder våra anställda kontinuerlig kompetensutveckling, handledning och friskvårdsbidrag . Det finns god möjlighet till distansarbete, administrativt stöd, utbildning i BBIC och Signs of Safety och du deltar i vårt projekt om förkortad arbetstid om 35-timmars vecka. Men framförallt erbjuder vi ett stimulerande arbete i en spännande, modig och inspirerande förvaltning där vi alltid vill lite mer.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde efter överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-10-13

Sista ansökningsdag:

2021-11-03

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Cecilia Stanley, cecilia.stanley@norrtalje.se, 073-962 30 31

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten