Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Socialsekreterare till Insatsenheten, visstidsanställning

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! Vi söker en person till utredningsarbete och uppföljning av våra placerade barn samt de som har insats i form av kontaktfamilj/kontaktperson.

Idag erbjuder vi för våra anställda: 
- möjlighet till distansarbete
- närhet till chefen
- systematiskt kvalitetsarbete som du och dina kollegor deltar i 
- helt digitaliserat kvalitetsledningssystem
- administrativt stöd
- delta i projekt om förkortad arbetstid om 35-timmars vecka och friskvårdsbidrag

-utbildning i BBIC samt Signs of Safety.

Då antalet placeringar ökat senaste året så söker vi nu förstärkning i form av en visstidsanställning i första hand under ett år.

 Arbetsbeskrivning

I gruppen handlägger vi alla de barn och ungdomar 0-20 år som av något skäl är placerade eller har insatser (familjehemsplaceringar, HVB-placeringar, insatser i form av kontaktfamilj/person samt ensamkommande ungdomar).

I arbetet som socialsekreterare kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta med ärenden som innefattar uppföljning av insatser i form av kontaktfamiljer och kontaktpersoner för barn och ungdomar. Du utreder och följer upp enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety. Arbetet innefattar hela utredningsprocessen – du gör skyddsbedömningar, förhandsbedömningar, inleder utredning, omprövar och överväger enligt 13§ LVU, överväger enligt 6kap 8§ SoL och fattar beslut i ärenden där barn eventuellt är i behov av skydd eller stöd, arbetar stödjande med barnens nätverk samt skriver yttranden i enlighet med 11§ LuL.

 Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav och du bör ha erfarenhet av handläggning sedan tidigare. Det är meriterande om du har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn- och ungdomar. Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete, krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:

- Du tar initiativ och ser möjligheter

- Du uttrycker dig väl i tal och skrift

- Du klarar av att hantera starka känslor hos individer utan att stressa upp dig.

- Du tycker, precis som vi, att detta arbetet är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta. 

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

 

Publicerat:

2021-02-05

Sista ansökningsdag:

2021-02-27

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Cecilia Stanley, cecilia.stanley@norrtalje.se, 0176-74731

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten