Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Socialsekreterare ekonomiskt bistånd

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Socialsekreterare ekonomiskt bistånd

 

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra klienter!

Vi söker en socialsekreterare till enheten mottagning och ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som värdesätter korrekt myndighetsutövning och kan balansera myndighetsutövningens motsättningar mellan krav och ett ödmjukt bemötande mot våra invånare.

 

Arbetsbeskrivning

Inom enheten mottagning och ekonomiskt bistånd arbetar vi på ett helt unikt sätt som stöds av automatiserat beslutsfattande. Du kommer tillsammans med dina kollegor att utreda, bedöma och fatta beslut i försörjningsstödsärenden. Du har ett intresse av rättssäkerhet och av att utreda rätten till bistånd samt att lotsa invånaren rätt, bland annat till andra myndigheter och ersättningar. Därav är en viktig del i ditt arbete internt och externt samarbete, varför vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande. Tillsammans med kollegor från andra enheter arbetar du för att invånarna ska komma i egen försörjning. Vi har regelbundna ärendedragningar och du bestämmer själv över din arbetsstruktur. På enheten har vi ett stort administrativt stöd och våra automatiserade processer syftar till att bistå med handläggningsstöd, så som upprättande av beräkning och beslut i digitala ärenden. Detta för att du som socialsekreterare ska kunna fokusera på utredning och klientkontakter.

 

Kvalifikationer

Socionom gärna med erfarenhet av myndighetsutövning. Om du har arbetat med systemet LifeCare ser vi det som en merit. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, ha en god analytisk förmåga och inte vara rädd för att fatta självständiga beslut utifrån din delegation. Som person är du nyfiken, lyhörd och samarbetsinriktad med en förmåga att vara lugn i krävande situationer.  

 

Om arbetsplatsen

Enheten mottagning och ekonomiskt bistånd ansvarar för mottagning och utredning av försörjningsstöd och ansökningar om bostad. I övrigt hanterar även enheten dödsboutredningar samt FUT-utredningar. Enheten består av en enhetschef och 13 medarbetare.

Som arbetsplats erbjuder vi extern handledning, kompetensutveckling, friskvårdspeng samt möjlighet till distansarbete. Alla nyanställda får en introduktion vid start. Vi har en trevlig arbetsmiljö och en god sammanhållning i arbetsgruppen, där vi ställer upp för varandra.

 

Anställningsform

Heltidsanställning, där 6 månaderas provanställning kan komma att tillämpas vid behov. 

 

Tillträde 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2022-04-27

Sista ansökningsdag:

2022-05-27

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Sofia Dann, sofia.dann@norrtalje.se, 0176-71534

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten