Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Skolsköterska till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Skolsköterska till Norrtälje kommun

 

Vi söker dig som är distriktsköterska eller vidareutbildade sjuksköterska inom barn- och ungdom.

Ditt uppdrag är att arbeta som skolsköterska på ett hälsofrämjande och förebyggande sätt för våra elever på individ- grupp- och organisationsnivå. Som skolsköterska hos oss ansvarar du för genomförandet av hälsobesök, vaccinationer och uppföljning av kontrollelever. Du deltar med din medicinska omvårdnadskompetens i det lokala elevhälsoteamet på skolan och samarbetar med övrig personal för att  stödja eleverna att nå utbildningens mål. 

Skolsköterska och skolläkare har, som all hälso- och sjukvårdspersonal, anmälningsplikt vid misstanke om barn som far illa, enligt SoL 2001:453, 14.kap. Du ansvarar för att hålla dig väl förtrogen med den lagstiftning som gäller inom hälso- och sjukvården och för elevhälsan, samt med de bestämmelser, föreskrifter och rutiner som gäller för verksamheten. Du ansvarar för tidsbokning av skolläkarmottagningarna. Arbetet sker under eget yrkesansvar enligt 6. Kap 2 § patientsäkerhetslagen. 

För att lyckas i ditt arbete som skolsköterska behöver du ha följande kompetenser: 

 • metodisk och strukturerad
 • ha en förmåga att analysera olika situationer och göra bedömningar utifrån dem.
 • inneha personlig mognad och en god samarbetsförmåga.
 • kunna ta tag i möjligheter och utmaningar och delta i kvalitetsutvecklingen utifrån evidensbaserad vård med fokus på barnens och elevernas bästa
 • ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift.
 • har en förmåga att personifiera och förmedla kommunens värderingar och visioner.

Vi söker dig som som är stabil och hanterar stress på ett konstruktivt sätt. 

Du har din anställning i den centrala barn- och elevhälsan och ingår i en grupp på 18 skolsköterskor och en skolläkare. I den centrala barn- och elevhälsan ingår det också skolkuratorer, skolpsykologer och enheten för stöd och utveckling. Vi är en stödfunktion till de kommunala skolorna i Norrtälje. Du får regelbunden handledning samt har arbetsplatsträffar med dina skolsköterskekolleger och chef varje månad. Jag som rekryterar heter Helena Winberg och är enhetschef för Elevhälsans medicinska insatser. Jag hoppas att du finner tjänsten intressant och att beskrivningen passar in på dig och din utveckling framåt. Varmt välkommen med din ansökan!

Meriterande: Tidigare erfarenheter av arbete på skola.

Krav: B-körkort

Tillträde: Enligt överenskommelse

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Publicerat:

2021-09-08

Sista ansökningsdag:

2021-09-30

Typ:

Hälso- och sjukvård

Tjänst:

Sjuksköterskeyrken

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef för elevhälsans medicinska insatser

Helena Winberg, helena.Winberg@norrtalje.se, 0176-71472

Företrädare för Vårdförbundet

Josephine Hässler, josephine.hassler@norrtalje.se, 0176- 28 42 61.

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
 • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
 • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten