Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm

SIP-samordnare till Elevhälsan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

SIP-samordnare till Elevhälsan

 

Om tjänsten

Satsningen på SIP-samordnare är ett led i Norrtälje kommuns arbete med att långsiktigt säkerställa att de barn och unga som är i behov av hjälp från flera vård- och omsorgsgivare får sina behov tillgodosedda. Ett verktyg för detta är en samordnad individuell plan (SIP). SIP-samordnaren ska skapa bästa möjliga förutsättningar för att de barn och ungdomar som behöver en samordnad planering med flera insatser från olika instanser ska få det. Tycker du att det låter spännande? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsbeskrivning

 Målsättning med den här tjänsten är att främja en likvärdighet för barn och unga i behov av särskilda insatser som utförs av flera olika aktörer. Vi vill med den här nya rollen kvalitetssäkra samverkan mellan olika aktörer. I uppdraget ingår kontinuerligt att effektivisera insatserna, följa upp och utvärda arbetet. Syftet är också att skapa en helhetssyn där vi erbjuder tidiga insatser för att förebygga ohälsa. Vi vill att såväl familj som verksamhet känner till vilka insatser som pågår eller planeras – vem gör vad, när, hur och varför. Att driva ett främjande arbete där vi skapar förutsättningar för delaktighet.

För att nå målsättningen med uppdraget innbeär det att du bland annat; har övergripande ansvar för att utforma, utbilda, utreda, informera så att samtliga berörda kan få en samlad bild av insatser och åtgärder. Du skapar strukturer, mallar och informationsmaterial som verksamheten kräver. Du omväldsbevakar information internt och externt. Du utvärderar och utvecklar ständigt ditt arbete och skapar på så sätt bästa tänkbara förutsättningar för att nå mål och tydlighet för elev, vårdnadshavare och övriga aktörer.  

 

Kvalifikationer

Du har socionomutbildning eller annan akademisk examen inom socialt arbete. Gärna med erfarenhet från flera olika områden såsom erfarenhet och kunskap inom socialtjänst, vård och omsorg samt skola och förskola. Som person är du strukturerad, systematisk och har förmågan att lyfta blicken för att se helheten av en process eller en verksamhet. Du kan arbeta självständigt och driva projekt men har också lätt för att skapa relationer och samarbeta. Du är lösningfokuserad och postitiv.

 

Om arbetsplatsen

Förskolan och skolan har en unik roll då de träffar alla barn dagligen och kan upptäcka barn som är i behov av mer stöd än vad vi själva kan erbjuda inom ramen av vårt uppdrag. Vad kan vara mer förebyggande och hälsofrämjande än att hjälpa ett barn med att samordna samhällets insatser för att barnet och/eller eleven ska må bra och kunna nå kunskapskraven i skolan? SIP-samordnarens organisatoriska tillhörighet kommer att vara Centrala barn- och elevhälsans enhet för stöd och utveckling (ESU) då vi har en överblick över samtliga barn i kommunen, oavsett vilken skola de tillhör eller om barnet är placerad av en annan kommun. I Norrtälje kommun har vi en central barn och elevhälsa som komplement till de lokal elevhälsoteamen.

 

Tillträde snarast. Tjänsten är en visstidsanställning 100% tom 211031

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-11-29

Sista ansökningsdag:

2019-12-12

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef, Enheten för Stöd och Utveckling

Carina Forsberg, carina.forsberg@norrtalje.se, 0700867438

Facklig företrädare SSR

Anders Berg, anders.berg@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten