Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Samordnare/gruppledare till Integration

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Samordnare/gruppledare till Integration

 

Om tjänsten

Vill du arbeta i en verksamhet vars fokus ligger på snabb inkludering av nyanlända i det svenska samhället, bidra med nya tankemönster och perspektiv samt utveckla samverkan med olika samarbetspartner lokalt och regionalt?
Du kommer att arbeta i en kommun som är bland de ledande i digitaliseringsfrågor. Från september 2019 startar ett projekt som innebär att anställda inom socialtjänsten arbetar 35 timmar i veckan. På Socialförvaltningen i Norrtälje erbjuds medarbetare möjlighet till distansarbete, tillgång till träningslokaler och regelbunden handledning.

 

Arbetsbeskrivning

Arbetet bedrivs i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer. Arbetsfältet är brett från praktiska frågor till strategiskt arbete. Du leder en grupp medarbetare som på olika sätt arbetar med bosättning av nyanlända kommunplacerade i Norrtälje kommun. Du organiserar, utvecklar och kvalitetssäkrar processer och arbetsmetoder som syftar till att ge nyanlända samhällsinformation och på bästa sätt låtsa dem inom etableringsfasen som pågår under två år. Du säkerställer att nyanlända får adekvat information utifrån deras kompetens, erfarenheter och framtidsplaner. Du informerar allmänheten om kommunens integrationsarbete och samverkar med myndigheter som Migrationsverket, Skatteverket, Arbetsförmedlingen men även banker, försäkringsbolag och andra aktörer som är inblandade i den asylsökandes process. Du är Norrtälje kommuns representant i Koordination Norrort som är en strategisk samverkan mellan Stockholms kommuner med syfte att utbyta erfarenheter och kunskaper om flyktingmottagande. Ditt arbete kan också handla om att utforma ansökan om projektmedel, starta och följa upp projekt som bidrar till kompetensutveckling och snabbare integration av nyanlända.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom socialt arbete eller beteendevetenskap. Du är van att leda och organisera medarbetare för att uppnå utsatta mål. Du har kunskap och erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd. Du har pedagogisk insikt och god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du är positiv, prestigelös och förtroendeingivande. Du är intresserad av ständiga förändringar och vågar tänka i nya banor. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Övriga kunskaper i språk är meriterande.

 

Om arbetsplatsen

Försörjningsstöd och integration är en avdelning inom Socialkontoret, med ca 30 medarbetare som på olika sätt stöttar människor i att bli en del av samhället. Arbetsgruppen består av medarbetare som stöttar varandra, har roligt på jobbet och medverkar i ständig utveckling av verksamheten.

 

Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-07-30

Sista ansökningsdag:

2019-08-30

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef försörjningsstöd

Silvija Mujakovic, silvija.mujakovic@norrtalje.se

Gruppledare Socialkontoret

Helena Carlsson, helena.carlsson@norrtalje.se

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten