Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Samordnare till Socialkontoret

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Samordnare till Socialkontoret

 

Om tjänsten

I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera så mycket som möjligt på människorna som behöver vårt stöd. Vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans. För det är så vi vill bedriva socialt arbete. Nu finns en unik möjlighet att ansvara för uppbyggnaden av ny enhet för våld i nära relation. Du samskapar den med kollegor och chefer i en utvecklingsorienterad och hjärnsmart organisation. Välkommen till socialtjänsten i Norrtälje kommun.

 

Arbetsbeskrivning

Den största andelen våld sker bakom stängda dörrar. I hemmet finns både våldsutövare, utsatta och vittnen. Tillsammans med dina medarbetare ska du bygga upp en enhet för våld i nära relation som kan bistå både våldsutsatta och våldsutövare. Du bygger den kring metoder och strategi byggd på EBP och forskning. Det blir också din uppgift att samordna det dagliga arbetet där du också kommer arbeta aktivt med klientarbete. Tillsammans med dina medarbetare kommer ni att utveckla de arbetssätt och processer som behövs för att säkerställa rätt insats till rätt person vid rätt tid. 

Du kommer leda arbetet med att bygga upp en ny enhet för våld i nära relation och ingå i avdelningens ledningsgrupp. Enheten byggs kring metod, kultur samt strategi byggd på EBP och forskning. Du kommer samordna och skapa förutsättningar för kvalitets- och utvecklingsfrågor i externa och interna samverkansgrupper. Bistå avdelningschefen med implementering av verksamhetsmål, riktlinjer och policy.

 

Kvalifikationer

Du som söker är socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som vi ser som likvärdig samt har gedigen erfarenhet av arbete med våld i nära relation. Du har vidareutbildning inom våld i nära relation, till exempel NCK samt är utbildad inom FREDA- eller annat bedömningsinstrument avseende våld, MI och gärna Signs of safety. Meriterande om du arbetat med uppbyggnad eller systematiskt förändringsarbete inom socialtjänst samt erfarenhet av att arbeta med barn och ungdom inom kommunal socialtjänst och av att ha arbetat i en samordnande funktion. Du har en bred analytisk förmåga och har samtidigt en förmåga att omsätta visioner till mål med en plan. Du har en hög grad av flexibilitet och förmåga till mentalisering. Du förstår varför verksamheten är viktig i samhället.

Du bryr dig, på riktigt

 

Om arbetsplatsen

Rent formellt heter vi barn- och ungdomsavdelningen och är en del av socialkontoret. Men vi är i praktiken en härlig blandning människor med olika bakgrund som förenas i viljan att jobba för de viktigaste i vårt samhälle; våra barn och ungdomar. Vi är cirka 70 personer fördelade på fem enheter; mottagning och utredningsenheten, familjerättsenheten, öppenvårdsenheten samt familjehemsenheten. Under 2019 ska vi utöka genom att skapa en ny enhet- våld i nära relation. Enheten ligger under barn- och ungdomsavdelningen trots att den vänder sig till vuxna. Detta val gör vi för att alltid säkerställa barnets perspektiv i arbetet med de våldsutsatta och våldsutövarna. Enheten ska utreda samt bistå med insats till så väl utsatt som utövare. Det betyder att arbetet med enhetens kärnverksamhet ställer krav på att du har både nyfikenhet och mod. Här jobbar vi nämligen med socialt arbete – på riktigt.

 

Tillträde enligt överenskommelse och intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2018-12-21

Sista ansökningsdag:

2019-01-21

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socialsekreterare och kuratorer

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Globalt livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten