Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Samordnare Finskt förvaltningsområde till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Samordnare Finskt förvaltningsområde till Norrtälje kommun

 

Arbetsuppgifter:
Sedan den 2012 ingår Norrtälje kommun i finskt förvaltningsområde. Det innebär ett förstärkt skydd för finska språket och kulturen. Enskilda ska ha rätt att använda finska i kontakten med kommunen. 

Som samordnare kommer du att ansvara för samråd med kommunens sverigefinnar, vara kontaktperson för finsktalande samt informera om finskt förvaltningsområde internt och externt. Du kommer även att i dialog med representanter från finska organisationer och kommunens verksamheter driva och stödja kommunens fortsatta arbete och utveckling för att uppfylla kommunens skyldigheter enligt lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk. 

I rollen som samordnare kommer du att arbeta främst strategiskt, men även operativt där du samarbetar med kollegor i hela kommunkoncernen.

Arbetsuppgifterna innefattar att även integrera minoritetsfrågorna i kommunens ordinarie arbete, omvärldsbevakning, planering, stöd i implementering, uppföljning och utvärdering. Du arbetar strategiskt med kommunikation och utbildning inom området samt arbetar fram relevanta kunskapsunderlag till politiken och ledningsorganisationen.

För att lyckas som samordnare krävs stort engagemang för människor och utvecklingsfrågor. Det är en fördel om du som söker tjänsten har erfarenhet av liknande arbete i en politiskt styrd organisation.

 

Kvalifikationer:
Vi ser helst att du har utbildning på högskolenivå med samhällsvetenskaplig inriktning, alternativt motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet från arbete med nationella minoriteter och minoritetsspråk likväl som erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är önskvärt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning eller en samordnande roll.

För att vara framgångsrik i ditt uppdrag ska du ha förmågan att samarbeta med olika typer av människor och engagera andra. Du kan driva frågor självständigt och argumentera för din sak. Du bör ha analytisk förmåga och en vilja att utveckla och vidga dina yrkeskunskaper. Du är lyhörd och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi räknar med att du är van att arbeta med datorstöd.

För denna tjänst behöver du ha mycket god förmåga att uttrycka dig på såväl svenska som finska och engelska. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Tillträde snarast

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-04-12

Sista ansökningsdag:

2019-04-28

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Administratörer i offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

HR- Specialist

Daniel Johansson Falk, daniel.johansson-falk@norrtalje.se, 0739623591

KOmmunikationschef

Lars Lindberger, lars.lindberger@norrtalje.se

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten