Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Samordnare deltidsverksamheten, kombitjänst brandman

Räddningstjänsten



Räddningstjänsten verkar för att Norrtälje ska vara en trygg och säker kommun för samtliga invånare, även under svåra förhållanden. Vi håller beredskap dygnet runt på våra fem brandstationer på Blidö, i Norrtälje, Hallstavik, Rimbo och Älmsta.
Vårt uppdrag är komplext och vi verkar både förebyggande och skadeavhjälpande. I det förebyggande uppdraget ingår bland annat information, råd och anvisningar till invånare samt utbildning av elever och medarbetare i kommunen. Räddningstjänsten ansvarar för tillsynsärenden avseende brandskydd samt tillstånds- och tillsynsärenden avseende hantering av brandfarliga och explosiva varor. Vi bedriver brandskyddskontroll i egen regi och ansvarar för sotningen som utförs av upphandlad entreprenör.
Den skadeavhjälpande verksamheten omfattar räddningsinsatser vid bränder, olyckor, utsläpp av miljöfarliga ämnen och andra olyckor. Vi samarbetar med åtta andra räddningstjänstorganisationer i Räddningsregion östra Svealand.

Samordnare deltidsverksamheten, kombitjänst brandman

Enheten för deltid och utbildning
Deltidsverksamheten består idag av fyra stationer med omkring 90 anställda brandmän och styrkeledare. Organisationen är i utveckling och nu startar vi upp en ny utryckningsstyrka i beredskap i Norrtälje. I denna befattning kommer du att vara en del i detta projekt samtidigt som du samordnar verksamheterna vid befintliga deltidsstationer. Din tjänstgöringsplats blir Norrtälje.

Inom enheten finns också verksamheten för intern övning och utbildning med vilken du kommer att ha ett nära samarbete. Du som fyller denna befattning är en engagerad person som trivs både med att utveckla och förvalta. 

 

Beskrivning av tjänsten
Befattningen som samordnare för deltidsorganisationen är ny och ett led i den förändring som görs för att stärka organisationen. Tjänsten kommer att vara delad där man har en operativ roll som brandman på 50% och en administrativ roll som samordnare på 50%.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med samordnare för heltid samt samordnare för övning och utbildning. I denna befattning har du stor möjlighet att påverka och bidra till utveckling av verksamheten.

Du kommer att vara ansvarig för, eller delta i, följande arbetsuppgifter:

 • Rekrytering av nya brandmän till våra deltidsstationer
 • Beredskapsplanering
 • Projektdeltagare i uppstart av Norrtäljes nya utryckningsstyrka i beredskap
 • Planering av årshjul för deltidsverksamheten
 • Kontaktperson gentemot externa utbildare
 • Förbereda, genomföra samt följa upp arbetsplatsträffar på våra deltidsstationer
 • Sammankallande och deltagande på olika mötesforum
 • Projektansvarig
 • Bevaka deltidsorganisationens intressen i olika frågor
 • Kontaktperson gentemot stations-samordnare på deltidsstationerna

Under din administrativa tid är du tillgänglig för den operativa verksamheten vid behov. Du behöver vara flexibel då du kan nyttjas vid larm, för att frigöra annan operativ personal vid behov eller för att täcka vakanser med kort varsel. Semesterperioden juni till augusti tjänstgör du enbart operativt (när du inte själv har semester).

För rätt person finns goda möjligheter för utveckling inom organisationen och tjänsten kan vara förenlig med en avlösande tjänst som styrkeledare.

Vad vi söker
Vi söker dig som är utbildad brandman och vill ha ett omväxlande arbete med både operativa och administrativa inslag. I arbetet är du en god kommunikatör och du har lätt för att samarbeta. Du arbetar självständigt och driver det egna arbetet framåt med målet att utveckla verksamheten. Du är engagerad och besitter en naturlig ansvarskänsla.

Du har lätt för att skaffa dig en överblick, prioritera och skapa en strukturerad planering. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Formella krav

 • Utbildning till brandman. SMO, GRiB eller likvärdig räddningstjänstutbildning
 • Körkortsbehörighet C
 • Godkända fystester samt läkarundersökning
 • Goda datorkunskaper
 • Mycket goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande

 • Räddningsledarutbildning
 • Båtförarutbildning
 • Vana från LMS-system, Daedalos
 • CE-körkort, BE-körkort
 • Erfarenhet av räddningstjänst vid en deltidsstation

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid, AB 38,25

Tillträde: Omgående enligt överenskommelse

Lön: Enligt överenskommelse

Arbetstid: Enligt schema

Ansökan

Intervjuer och anställningstester kommer att genomföras fortlöpande under rekryteringsprocessen

 

Välkommen att göra en digital ansökan!

Publicerat:

2023-01-20

Sista ansökningsdag:

2023-02-12

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Brandmän

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef Deltid och Utbildning

Fredrik Olsson, fredrik.olsson2@norrtalje.se, 073-962 30 21

Facklig representant Kommunal

Andreas Lindstedt, andreas.lindstedt@norrtalje.se

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en skärgårdskommun i hjärtat av Roslagen. Till ytan är Norrtälje kommun den största kommunen i Stockholms län. Här finner du härlig mix av lantliga miljöer och en stad i tillväxt och utveckling. Norrtälje har småstadens idylliska stadskärna, öppna landskap, natur, hav och en fantastisk skärgård med tusentals öar. När du arbetar i vår kommun har du möjlighet att kombinera ett inspirerande jobb med en aktiv fritid i natursköna miljöer. Närheten till Stockholm, Uppsala och Arlanda öppnar för ännu fler möjligheter.

Sök tjänsten