Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Säkerhetssamordnare till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Säkerhetssamordnare till Norrtälje kommun

Om tjänsten

Norrtälje kommun är inne i en positiv utvecklingsfas inom flertalet områden och söker nu dig som vill vara med och leda arbetet med att ytterligare stärka tryggheten och säkerheten för invånarna och kommunens verksamheter. Kommunens positiva utveckling i kombination med ett förändrat omvärldsläge ställer nya och högre krav på hanteringen av bl.a. intern säkerhet, säkerhetsskydd, trygghetsfrågor, krisberedskap och civilt försvar. Som samordnare av kommunens fysiska och tekniska säkerhetsarbete får du möjlighet att delta i utvecklingen av den nyskapade avdelningen för säkerhet och krisberedskap. Om du gillar utmaningar och vill utvecklas i en positiv miljö med stora möjligheter på kort och lång sikt, sök dig då till oss i Norrtälje och gör oss ännu bättre!

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetssamordnare ansvarar du för den övergripande samordningen av kommunens arbete med fysiska och tekniska säkerhetslösningar. Du arbetar med planering och drift av kommunens arbete med larm och bevakning. Vidare kommer du att delta som funktionsansvarig för fysisk säkerhet vid projektering av nya lokaler. Du deltar även som funktionsansvarig vid projektering av säkerhetslösningar i offentliga miljöer, t.ex. kamerabevakning och fysiska fordonshinder. I rollen ingår även ansvar för personskyddskoncept och tekniska lösningar kopplat till detta. Att informera och utbilda personal/användare i tekniska säkerhetslösningar samt att medverka vid upphandling av säkerhetslösningar ingår även i arbetet. Du är placerad vid avdelningen för säkerhet och krisberedskap vilken är organisatoriskt placerad på Trygghets- och Säkerhetskontoret. Som säkerhetssamordnare arbetar du dock direkt gentemot kommunens övriga verksamheter i merparten av uppdragen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av att utveckla och förvalta verksamheten samt utmanas av uppdragets komplexitet. Du har relevant utbildning samt arbetslivserfarenhet inom fysisk och teknisk säkerhet. Du har bred kunskap inom området och erfarenhet av att driva ett funktionsansvar. Du är självgående och har god förmåga till egen produktion, skriftlig som muntlig, samt erfarenhet av arbete med styrdokument, instruktioner och utbildning. Du har god strategisk och analytisk förmåga och lätt för att skapa överblick och struktur. Du är serviceinriktad och relationsskapande men är samtidigt trygg i att kliva fram och ta initiativ och ansvar när situationen så kräver. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Körkort klass B krävs för anställningen. 

Det är meriterande om du har arbetat som säkerhetstekniker, har branscherfarenhet, både bred och god produktkännedom samt erfarenhet av säkerhetsfrågor. Även erfarenhet av installation och service av larm, passage och CCTV samt kunskap om nätverk och IT-plattformar för säkerhetslösningar är meriterande. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, varför det kommer att genomföras en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning kan fattas.

Tillträde enligt överenskommelse 

Sista ansökningsdag 2020-08-08

 

Publicerat:

2020-06-15

Sista ansökningsdag:

2020-08-08

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Övrig säkerhetspersonal

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Säkerhetschef

Olof Sigfrid, olof.sigfrid@norrtalje.se, 070 086 73 54

Säkerhetssamordnare

Kenneth Strömberg, kenneth.stromberg@norrtalje.se, 0176-71299

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

Sök tjänsten