Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Resursassistent till Rånäs resursklass

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Resursassistent till Rånäs resursklass

 

Om tjänsten

Vi söker dig som vill utmana invanda mönster och arbeta aktivt i Resursklassens verksamhet. Du och dina kollegor arbetar ihop med gemensam planering. Vi söker en person som tycker om att arbeta med barn med särskilda behov, som ser glädje, trygghet och struktur som det viktigaste i arbetet. Vi arbetar med bildschema, och erfarenhet av detta är ett plus. Vi erbjuder dig kompetens utveckling inom NPF samt handledning av specialpedagog.

 

Arbetsbeskrivning

Resursassistenter arbetar i skolan och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Det kan till exempel handla om läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Arbetsuppgifterna kan variera mycket och det gör arbetet omväxlande och ger mycket till den som vill arbeta med barn. Men jobbet ställer också krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar inom yrket. Du ska ha ett inkluderande synsätt och förmåga att se hur elevernas behov bäst ska tillgodoses. Vi vill att du är ansvarstagande, flexibel och kan samarbeta. Du ska medverka aktivt till utveckling av verksamheten. Du jobbar på fritids med ett varierande och flexibel schema.

 

Kvalifikationer

Krav för den här tjänsten är 2-3 års erfarenhet av att arbeta i liknande roll med elever med särkilda behov. Du behöver ha sinne för struktur, vara kreativ och våga testa nytt. Då vår skola är mycket inriktad på att arbeta med lågaffektivt bemötande som metod, behöver du vara en person som kan behålla lugnet i stressiga situationer och bidra till vårt arbetssätt.  Du förväntas att hjälpa eleverna att finna ro i sina studier och att hjälpa till att hitta individuella lösningar för att eleverna ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Det kan också röra sig om att träna på vardagliga arbetsuppgifter, att vara ett stöd för eleven på raster, i omklädningsrum och på utflykter med mera. Elever som har någon form av funktionsnedsättning är berättigade till att ha en assistent både under lektionstid och i fritidsverksamheten. Som Resursassistent finns man då med under elevens hela skoldag, överallt där eleven befinner sig.

 

Om arbetsplatsen

Rånäs Resursklassen är en liten verksamhet med elever från årskurs 1 till 6, en kommunövergripande grupp för elever med autism. Här finns plats för 10 elever. Personalen består av 2 speciallärare/pedagoger och 4 resursassistenter. Det finns också möjlighet till fritidshem vid behov. Rånäs skolan är belägen i en av Roslagens vackraste omgivningar. Vi har en inbjudande utemiljö med gångavstånd till skogen.

 

Tillträde 200812

Ht 2020 möjlighet till förlängning finns

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat:

2020-06-30

Sista ansökningsdag:

2020-07-27

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Förskola /Grundskola 1-9

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Vision

Rose-Marie Lönn, rose-marie.lonn@norrtalje.se

Facklig representant, Kommunal

Iréne Holmström, irene.holmstrom@norrtalje.se, 010-4429019

Enhetschef

Cecilia Evans, Cecilia.evans@norrtalje.se, 0176- 283451

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten