Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Redovisningschef till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Redovisningschef till Norrtälje kommun

 

Om tjänsten

I rollen som redovisningschef i Norrtälje kommun blir du en nyckelperson i utvecklingen av en effektiv ekonomistyrning där professionella medarbetare, ändamålsenlig redovisning och effektiva system och rutiner inom kommunen och inom kommunkoncernen utgör en viktig grund. Norrtälje kommun äger via Norrtälje kommunhus AB ett antal aktiebolag/koncerner liksom ett antal direktägda aktiebolag och bedriver en relativt omfattande investerings- och exploateringsverksamhet, vilket kräver utveckling och kommunikation av riktlinjer, system och processer för en effektiv helhet. 

Arbetsbeskrivning

Du blir chef och ledare för redovisningsenhetens verksamhet med 7 medarbetare och en inspirerande ledare och rådgivare för många som i sitt dagliga arbete möter frågeställningar inom redovisning, såväl drift som investeringar, projekt som koncernfrågor. Du ansvarar för kommunens månadsbokslut, delårsbokslut och årsbokslut/årsredovisning samt för kommunens koncernredovisning och redovisning av direktägda bolag. Du ansvarar för kodplan och affärsystemet Visma. Inom ditt ansvarsområde ligger det operativa redovisningsstödet till förvaltningarna i form av ägarskap och hantering av reskontror och inkasso samt redovisningstjänster till vissa av bolagen och kommunalförbundet KSON. Du hanterar pensionsprognoser och -utbetalningar från pensionsadministratör/HR. Du ansvarar även för bokslutsdokumentation och dialog med granskande revisorer. Du är uppdaterad på lagar och rekommendationer och blir vår specialist i kvalificerade redovisningsfrågor.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande, samt dokumenterad utbildning inom redovisning. Meriterande om du har dokumenterad utbildning inom ledarskap, koncernredovisning samt bolagsjuridik/beskattningsrätt.
Meriterande är även om du har utbildning/erfarenhet inom IT/data/fil-hantering. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, kvalificerad erfarenhet av ledarskap, erfarenhet av att upprätta bokslut och årsredovisning liksom praktiskt arbete med bokföring i affärssystem. Du har erfarenhet av utveckling av arbetssätt och processer. Har du erfarenhet från arbete i offentlig sektor, gärna kommuner, liksom erfarenhet från koncernredovisning är det meriterande.

Vi förutsätter god kunskap om redovisningsregelverk, förvaltning och utveckling av affärssystem samt god kunskap om IT-verktyg, filhantering och excel. Är du kunnig i databashantering är det en merit.

Vi sätter stort värde på dina personliga förmågor. Du trivs i en omgivning som förändras och utvecklas och inspireras av att leda ditt team. Du skapar som ledare engagemang och trygghet. Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande och coachande förhållningssätt. Du tillför energi och bidrar med ett nyskapande tänk och har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera. Du har förmågan att driva utveckling av arbetssätt och processer. Du tar initiativ, beslut och att driver saker självständigt. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.  Du är strukturerad med en god administrativ förmåga. Du har förmågan att skapa förtroende, se helheten och detaljerna. 

Om arbetsplatsen

Du blir chef för redovisningsenheten som tillsammans med upphandlingsenheten och controllerenheten ingår i ekonomiavdelningen. Inom ekonomiavdelningen finns även en koncerncontroller och en finanscontroller för hantering av internbanken. Du får ett brett kontaktnät inom kommunen och inom kommunkoncernen. Du rapporterar till ekonomidirektör. 

 

Anställningsform

Anställningen är en tillsvidareanställning.

Tillträde önskvärt november 2021

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-07-28

Sista ansökningsdag:

2021-08-15

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Avdelningschef offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Ekonomidirektör

Germund Jonsson, germund.jonsson@norrtalje.se, 073-5582063

Facklig företrädare Vision

Margit Ahlbom, margit.ahlbom@norrtalje.se, 073-558 10 97

Facklig representant Ledarna

Carin Dahlqvist, carin.dahlqvist@norrtalje.se, 0709929788

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten