Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Projektledare/samordnare vikariat till Kultur- och fritidskontoret

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Projektledare/samordnare vikariat till Kultur- och fritidskontoret

Om tjänsten

Som samordnare/projektledare för Skapande skola arbetar du med att planera och genomföra kulturprojekt för alla Norrtälje kommuns elever från förskoleklass till årskurs 9. Uppdraget innebär projektledning och samordning av kulturprogram, bidragsansökning och redovisning till Statens kulturråd, budgetarbete, kontraktshantering, schema- och turné läggning och bokning av alla kommunens klasser.

Arbetet sker i nära dialog med barn- och utbildningskontoret och projekten kombinerar hög konstnärlig kvalitet med att integreras med gällande läroplan. Löpande kommunikation med flera olika parter ingår och att i tal och skrift kunna möta artister, lärare, kulturombud och elever med respekt och höga förväntningar. En av kommunikationsplattformarna Skapande skola i Norrtäljes egen hemsida där lärarna kan läsa alla projektplaner, boka in sina klasser i ett digitalt bokningssystem och lämna utvärderingar.

Arbetsbeskrivning

Som samordnare/projektledare för Skapande skola ansvarar du för att planera och genomföra ett stort antal projekt som riktar sig till alla elever i Norrtälje kommun från förskoleklass till årskurs 9. Projekten genomförs i huvudsak som workshops för klasserna på varje skola. Under våren 2021 kommer det endast att erbjudas digitala projekt på grund av Corona pandemin. Du ingår i vår enhet för Evenemang och bidrag och har framför allt samarbete med vår barnkulturproducent.

Tjänsten har ett stort mått av självständighet och kräver att man har förmågan att vara drivande, hålla deadlines och har en god förmåga att samarbeta med kollegor, aktörer och skolans personal.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av projektledning och som har jobbat inom kulturbranschen med samordning eller som producent. Ett krav är att du har utbildning inom något av konstområdena bild och form, dans, drama, film/foto eller musik och har arbetat med projektledning eller som handläggare inom något kulturområde som är relevant för jobbet som samordnare.

Vi vill att du har en god samarbetsförmåga och ett kommunikativt förhållningssätt och kan kommunicera väl i tal, skrift i kommunikationen med artister, lärare, kulturombud och elever. Att du kan producera texter och underlag för information om Skapande skola på webben och har en god förmåga att samarbete med kollegor, aktörer och skolans personal. Pedagogisk erfarenhet är meriterande då projekten behöver produceras att utifrån bidragsförordningen kombinera hög konstnärlig kvalitet med att integreras med gällande läroplan.

Vi söker dig som har erfarenhet av bidragsansökning, budgetarbete, kontraktshantering, schema- och turné läggning, god kännedom om kulturprogram inom olika konstformer och ett kontaktnät inom kulturbranschen. Du är självständig, drivande och kan hålla deadlines.

Om arbetsplatsen

Tjänsten som samordnare/projektledare för Skapande skola ligger under Kultur- och fritidskontoret som i sin tur har ett uppdrag från Barn- och utbildningskontoret att genom det statliga bidraget Skapande skola planera och samordna kulturprojekt åt grundskolan. Du tillhör enheten för Evenemang och Bidrag som arbetar med kulturprogram för förskola och skola och har ett övergripande ansvar för kommunens offentliga kulturprogram. Den fysiska arbetsplatsen är kommunhuset men i dagsläget arbetar vi i första hand hemifrån på grund av pandemin.

 

Anställningsform

Heltid, tidsbegränsad anställning; 6 mån eller längre.

Tillträdesdatum: 15 feb alt. enligt ök.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2020-12-22

Sista ansökningsdag:

2021-01-22

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Administrativa assistenter

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

DIK

Eva Rosén-Lundqvist, eva.rosen-lundqvist@norrtalje.se, 0176-719 17

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Facklig representant DIK

Emilia Ekeblad, emilia.ekeblad@norrtalje.se, 0176-13333

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten