Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Positiv, kunnig och tillitsfull boendestödjare till Socialtjänstens öppenvård

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Positiv, kunnig och tillitsfull boendestödjare till Socialtjänstens öppenvård

 

Om tjänsten

Inom ramen för kommunens handlingsplan för psykisk hälsa har beslut fattats kring projektmedel för att förstärka arbetet med att stävja hemlöshet med inriktning för personer med skadligt bruk och beroende. Inom ramen för projektet anställs nu 2 boendestödjare till Socialtjänstens öppenvårdsenhet, Norrtälje kommun. Tjänsterna är placerade inom öppenvården, team vuxen. 

Arbetet riktar sig till myndiga personer med skadligt bruk/beroende, ofta i kombination med psykisk ohälsa samt personer med en kombination av psykisk ohälsa och missbruk/beroende, så kallad dubbeldiagnos. 

Flera av våra klienter har öppenvårdsinsatser i form av tillfälliga boenden kombinerat med andra stödinsatser. Insatsen är också tänkt att rikta sig till de som har eget boende men riskerar att hamna i bostadslöshet. Boendestödjare ska även underlätta övergången från institutionsbehandling till vardagligt liv. För att eftervården för den enskilde ska fungera är det viktigt med ett praktiskt stöd och en god personlig relation med behandlaren. 

Klienter som är frivilligt placerade på hemmaplan i form av lägenheter och eller klienter som bor i egna boenden, men får insatser från socialtjänsten. 

 

Arbetsbeskrivning

Du arbetar på uppdrag av socialsekreterare i biståndsbedömda insatser i nära samarbete med övriga inom teamet. Team vuxen består av: 1 gruppledare, 3 behandlare och 2 Case Managers.

Rollen som boendestödjare är en spännande roll i en öppenvårdsenhet och socialtjänst som är under förändring. I rollen som boendestödjare på öppenvården kommer ditt fokus vara vuxna personer med alkohol- och /eller drogmissbruk ofta i kombination med psykisk ohälsa, så kallad dubbeldiagnos. 

Verksamheterna bedriver ett systematiskt- och samverkans grundat förbättringsarbete som syftar till att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för målgruppen samt för de med missbruk/beroende alkohol och drogfrihet samt längre nyktra perioder. 

Stöd till klienterna med biståndsbedömda insatser utifrån beroendeproblematik med ADL (daglig livsföring). 

Arbetsuppgifterna varierar mellan stöd i daglig livsföring och stöd i kontakter med andra aktörer både inom socialtjänsten och med externa aktörer. 

 

Kvalifikationer

Du har en bakgrund som socialpedagog, behandlingsassistent, undersköterska eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, med personer med psykisk ohälsa och/eller missbruk. Du får gärna ha erfarenhet av arbete inom myndighet och att du är väl insatt i sociallagstiftningen. 

Du har B-körkort. 

Du behåller lugnet och har ett gott bemötande mot personer som är påverkade, utåtagerande och verbalt aggressiva. Du har en god samarbetsförmåga och samtidigt klarar du av att arbeta ensam under stundvis påfrestande och stressfulla situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

 

Om arbetsplatsen

Öppenvårdsenhet är en del av socialtjänstens avdelning barn och vuxna. Öppenvården består av 3 team: barn/familj, vuxen och Mini Maria mottagning. Boendestödjare kommer tillhöra team vuxen som utgår ifrån Hantverkaregatan 20 i Norrtälje. 

Vi befinner oss på en förändringsresa som vi hoppas kommer inspirera dig till att vilja bidra. I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare. Vi tror att med tillit kan vi utvecklas och lägger stor vikt vid att alltid sätta invånaren i första rummet. 

-så skapar vi ett Norrtälje kommun som gör verkligen skillnad för våra invånare.  

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Anställningsform

Projekt/Tidsbegränsad anställning, 1 år 

Tillträde datum: enligt överenskommelse 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Publicerat:

2022-06-22

Sista ansökningsdag:

2022-07-22

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Behandlingsassistenter m.fl.

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Tf Enhetschef

Svjetlana Miletic, svjetlana.miletic@norrtalje.se, 017671519

Gruppledare

Laila Lindfors, laila.lindfors@norrtalje.se, 017671046

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten