Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Pedagog med intresse att utveckla vårt skolbibliotek på Kvisthamraskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Pedagog med intresse att utveckla vårt skolbibliotek på Kvisthamraskolan

 

Om tjänsten

Vill du arbeta med barns och ungas lärande och utveckling? Vill du arbeta för att fritidshemmet ska vara meningsfullt och lärande för eleverna? Vill du utvecklas vidare i din yrkesroll och fortsätta göra skillnad? Då ska du läsa vidare!

 

 

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en erfaren barnskötare/pedagog som med framtidsfokus vill vara med och fortsätta utveckla Kvisthamraskolan tillsammans med oss.

 

I uppdraget arbetar du utifrån fritidshemmets läroplan för att skapa en meningsfull och utvecklande lärmiljö för eleverna på eftermiddagarna. På Kvisthamra arbetar vi aktivt utifrån forskning för att ständigt utveckla våra verksamheter och nu ska vi komplettera vårt gäng med en erfaren barnskötare med intresse för att bidra till fritidshemmets utveckling. Tjänsten på fritids är tänkt att kombineras med uppdrag i vårt skolbibliotek, så du ska ha intresse för att utveckla och stimulera barns läsning och skapa aktiviteter för det tillsammans med lärarna. Du har kännedom om/kommer att få lära dig om skolbibliotekekets roll och funktion och på olika sätt arbeta för att skapa ett levande skolbibliotek för våra elever.

 

 

 

Kvalifikationer

Du är utbildad barnskötare/pedagog, gärna med tidigare erfarenhet av att arbeta på fritids. Du bidrar till ett gott och dynamiskt arbetsklimat genom att vara lösningsfokuserad och ha en positiv grundsyn. Du är en tydlig ledare med salutogent ledarskap och goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag. Självklart är du en ansvarstagande person med god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans i grupp.

 

Du har ett positivt förhållningssätt och ett personligt engagemang och har förmågan att möta elevers olika behov för att utveckla dem till ansvarskännande och kreativa människor. Du håller Norrtälje kommuns värdegrund och bemötandet av elever, vårdnadshavare och kollegor högt för att alla ska trivas och utvecklas tillsammans.

 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

 

 

Om arbetsplatsen

Kvisthamraskolan ligger häftigt placerad uppe på kvisthamrahöjden i Norrtälje stad. Vi är en stabil tvåparallellig låg-och mellanstadieskola med ca 350 elever och ett välfungerande fritidshem uppdelat på olika avdelningar. Vi har ändamålsenliga och fina lokaler i våra olika skolbyggnader som ringar in vår skolgård. Tillsammans är vi ca 50 medarbetare i olika yrkesprofessioner, en blandning av nyanställda och nyutexaminerade och de med lång erfarenhet, vilket skapar ett spännande och utvecklade erfarenhetsutbyte. Fritidshemmet utgör ett av arbetslagen även om det dagliga arbetet sker lite mer avdelningsvis på Skutan, Bojen, Lanternan, Kajutan och Jollen som våra fritids så finurligt heter.

Vi har ett tvärvetenskapligt elevhälsoteam bestående av specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, skolkurator. Genom kommunens centrala elevhälsa samarbetar vi också nära skolpsykolog, arbetsterapeuter och andra professioner utifrån behov.

Kockarna i Kvisthamraköket lagar varje dag vällagad och näringsriktig lunch från grunden, en måltid som vi ser fram emot. Vi är stolta över vår skola och om du blir en i vårt gäng, vet vi att du också kommer att bli det!

 

 

Så tycker medarbetare 

”Kvisthamraskolan är fantastisk! Här jobbar vi ihop och samarbetar, både lärare, elever och föräldrar”.

– Ronja Ramdén, nyanställd nyutexaminerad 4-6-lärare

 

”På Kvist gör vi det vardagliga märkvärdigt, i stället för det märkvärdiga vardagligt. Olikheter är helt okey och vi jobbar från allas olika förutsättningar”.

– Lars Jonsson, mellanstadielärare, 21 år på Kvisthamraskolan

 

”På Kvisthamraskolan möter vi alla elevers förutsättningar för lärande genom att ha ett samspel/samarbete, elev-skola-föräldrar. Att bygga relationer i både den fysiska, sociala och pedagogiska miljön för att uppnå maximal utveckling hos alla elever, är något jag brinner extra för”.

– Ann Sundborg, specialpedagog

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, 75 %.

Tillträde så skyndsamt som möjligt, enligt överenskommelse.

 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Publicerat:

2022-08-01

Sista ansökningsdag:

2022-08-14

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Fritidspedagog

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Rektor

Susanne Johansson, susanne.johansson@norrtalje.se, 0176-715 44

Facklig representant Kommunal

Helen Boman, helen.boman@norrtalje.se, 0176 71699

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
 • Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten