Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Parkingenjör till Gatu-Parkavdelningen

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Parkingenjör till Gatu-Parkavdelningen

 

Om tjänsten

Parkingenjören kommer med avdelningens landskapsarkitetkt ansvara för underhåll och utveckling av parker, lekplatser och naturområden som förvaltas av avdelningen. Tjänsten innebär en viktigt länk mellan planerat underhållsarbete, nya investeringar och den dagliga driften av grönområden och parker. Daglig parkskötsel är utlagd på entreprenad.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som parkingenjör hanterar du många arbetsuppgifter som kräver en skyndsam hantering o besvara park- o trädvårdsfrågor från invånare. Tjänsten innebär att du rör dig mycket ute i anläggningarna men också adm arbete.

Tonvikt arbetsuppgifter: 

 • Planering trädvård, beställningar o besiktningar
 • Samarbete med skogsentreprenör frågor kring kommunala skogen
 • Svara för/beställa lekplatsbesiktningar planera åtgärder
 • Svara för/beställa besiktningar nya anläggningsdelar parker och lekplatser.
 • Besvara synpunkter/ärenden gällande parker och naturområden.
 • Hantera invasiva arter inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett stort intresse och engagemang för träd- och naturvård, park- och underhållsfrågor. För att lyckas i din roll tror vi att du är utbildad landskapsingenjör eller motsv. och har några års erfarenhet, gärna från politiskt styrd organisation. Tjänsten innebär att bemöta kommuninvånare och deras synpunkter på parker och grönområden, erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är positivt. 

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och hittar snabba och effektiva lösningar. Du har ett starkt eget driv, ett strategiskt och professionellt förhållningssätt där du bibehåller en god struktur under dina omväxlande arbetsdagar. Då tjänsten innebär att hantera arbetsuppgifter som kräver en snabba beslut behöver du ha en god förmåga att hantera och följa upp arbetena löpande. Rollen innebär både enskilt arbete och många kontakter vilket kräver att du har förmågan att arbeta självständigt utan daglig styrning samt en god samarbetsförmåga, att du är prestigelös och ödmjuk i dina många kontakter med kollegor, kommuninvånare och entreprenörer. Utöver detta tror vi att du är lösningsorienterad, nyfiken och är intresserad av hur grönyteskötseln kan utvecklas och möta framtida utmaningar. 

Det här är din bakgrund  - krav

 • relevant utbildning, t ex landskapsingenjör eller motsvarande alternativt mångårig, relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. 
 • goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande: 

 • arbetslivserfarenhet av park- eller naturvård, trädgård eller motsvarande
 • goda kunskaper och erfarenhet av tillgänglighet, leksäkerhet, upphandling och biologisk mångfald.
 • kunskaper i GIS och AutoCAD.

Anställningsform

Heltid, tillsvidare

Tillträde datum

 Enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-06-07

Sista ansökningsdag:

2021-07-04

Typ:

Tekniskt arbete

Tjänst:

Övriga ingenjörer och tekniker

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

T.f Gatu-/parkchef

Tom Johansson, tom.johansson@norrtalje.se, 0176-712 41

Facklig representant Vision

Leif Söderbäck, leif.soderback@norrtalje.se, 0176-717 31

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
 • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
 • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten