Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nämndsekreterare till kommunstyrelsekontorets kansli

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Nämndsekreterare till kommunstyrelsekontorets kansli

 

Om tjänsten

Kansliet är hjärtat i den demokratiska processen. Vi säkerställer en kvalitativ leverans av beslutsunderlag inför kommunstyrelse och fullmäktige samt övriga nämnder inom kommunstyrelsekontorets förvaltning. På kansliet är hög service gentemot såväl invånare som förtroendevalda en självklar del av arbetet.

 

Arbetsbeskrivning

 I uppdraget ingår följande men inte uteslutande uppgifter:

- Sekreterare vid kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott, teknik- och klimatnämnden med tillhörande utskott och presidium. I uppgiften ingår därtill hörande uppgifter som att skicka ut kallelse och föra protokoll.

- Bereda ärenden inför behandling i kommunstyrelsen och/eller teknik- och klimatnämnden.

- Tjänstgöra vid fullmäktiges sammanträde enligt rullande schema. I arbetsuppgifterna ingår att antingen föra protokoll eller hantera sammanträdessystemet.

- I övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter relaterade till kansliets verksamhet.

 

Utmaningarna

Kommunstyrelsekontorets kansli befinner sig ett pågående utvecklingsarbete där vi håller på att införa en ny beredningsprocess för att säkerställa en effektiv och transparent ärendeberedning vilket innebär många utmaningar vad gäller att säkerställa att de politiska beslutsunderlagen lever upp till förväntad standard. Genom att införa veckoberedningar arbetar vi nu tillsammans med förvaltningen för att ta oss an utmaningen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning och nämndadministration. Det är meriterande om du har en examen inom juridik, statsvetenskap eller offentlig förvaltning.

Vi har höga förväntningar på varandra i teamet och vi förväntar oss att du gillar att jobba, har initiativförmåga och känsla för god service. Vi söker dig som är driven, flexibel och lyhörd. Du ser det som en utmaning att tillsammans med andra driva utvecklingsarbete för ständiga förbättringar. Vi ser det som en självklarhet att du är van att arbeta digitalt och har en utmärkt skriftlig förmåga. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Om arbetsplatsen

På kommunstyrelsekontorets kansli arbetar totalt 9 personer inom nämndsekretariat, registratur och Norrtälje Stadsarkiv för att tillsammans för att möta våra förtroendevalda och invånares behov. Kansliet ansvarar för beredning av ärenden och sekreterarskap för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen med dess utskott, teknik- och klimatnämnden med utskott, val- och demokratinämnden samt styrelsen för Norrtälje kommunhus AB.

Kansliet har också att svara för registraturen för Kommunstyrelsekontoret och Tekniska kontoret samt att vara förvaltning åt Norrtälje kommuns arkivmyndighet genom Norrtälje stadsarkiv. 

 

Så tycker medarbetare 

”Att arbeta på kansliet innebär att man är mitt i händelsernas centrum där det alltid är fartfyllt och händelserikt”

– Therese Kaldén, nämndadministratör

”Det är alltid utmanande att jobba på kansliet"

– Pernilla Rudtorp, registrator

 

Anställningsform

 Tidsbegränsad anställning om ett år på heltid med möjlighet till förlängning

 

Tillträde den 16 november eller efter överenskomelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2020-09-14

Sista ansökningsdag:

2020-10-05

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Administratörer i offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Kanslichef

Mikael Forssander, mikael.forssander@norrtalje.se, 0176- 711 06

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten