Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Museiintendent till Kulturenheten

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Museiintendent till Kulturenheten

 

Om tjänsten

Kultur- och fritidskontoret har erhållit nya medel för att fortsätta utveckla Norrtälje museer och vi renoverar just nu en av stadens äldsta byggnader för att skapa ett kulturarvscentrum som också kommer att innehålla museiverksamhet. Framtida planer på ett nytt föremålsmagasin finns. Vi söker nu en erfaren, kunnig och drivande museiintendent i detta arbete.

 

Arbetsbeskrivning

Du stöttar kulturchefen och enhetens chef med långsiktig planering, drift och administration av museets verksamhet och har delvis operativt ansvar för museiverksamheten inom kultur- och fritidskontoret.

Du är ansvarig för museets dagliga verksamhet och planerar den tillsammans med vårt team. I samarbete med föremålsansvarig arbetar du med samlingen och utställningar.

Det kan förekomma helt delegerade ansvarsområden. En tydlig ansvarsfördelning mellan tjänster kommer att finnas på plats vid tillträde.

 

Utmaningarna

Vi erbjuder en möjlighet att få vara med och starta upp ett museum

 

Kvalifikationer

  • Du har mycket goda kunskaper om ett museums verksamhet. Du har erfarenhet av att leda och planera verksamhet, planera och genomföra utställningar.
  • Du har erfarenhet av liknande uppdrag sedan tidigare och har förståelse för en kommuns uppdrag, budget, styrning och ledning.
  • Adekvat utbildning är ett krav.

Du har god organisationsförmåga och tycker om högt tempo när det behövs. Du är en utpräglad lagspelare och van att jobba i team. Du är nyfiken och en god lyssnare. Du är förändringsbenägen om det behövs och har god kunskap om den digitala världen och dess verktyg. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och har ett övergripande helhetsperspektiv. Du är självgående i ditt arbete och känner dig trygg i att ta självständiga beslut gällande verksamheten.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och erfarenhet.

 

Om arbetsplatsen

Kommunens vision är Global livsstil, lokalt liv. Norrtälje är en mycket expansiv kommun och kulturen värderas högt. Kommunen har ett stort och rikt kulturarv och föreningsliv att stötta och vårda. Norrtälje museer arbetar idag som ett ”länsmuseum i kommunen”.

Från Stockholm avgår bekväma pendlarbussar var 15 min och resan tar knappt en timme.

 

Anställningsform

Heltid, Tillsvidare 

Tillträde datum 2022.01.11

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2021-10-04

Sista ansökningsdag:

2021-10-25

Typ:

Kultur, Media, Design

Tjänst:

Museitjänsteman

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Eva Rosén Lundqvist, eva.rosen-lundqvist@norrtalje.se

Kulturchef

Per Ahlin, per.ahlin@norrtalje.se

Facklig representant DIK

Emilia Ekeblad, emilia.ekeblad@norrtalje.se, 0176-13333

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten