Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Miljöplanerare med fokus på dagvatten

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Miljöplanerare med fokus på dagvatten

 

Om tjänsten

Vill du bidra till utvecklingen av skärgårdskommunen Norrtälje som är hjärtat i Roslagen? Gillar du att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor i stadsbyggnadsprojekt? I Norrtälje kommun erbjuder vi dig varierande och spännande arbetsuppgifter på en arbetsplats i ständig utveckling och ett bra samarbetsklimat med många kontaktytor. 

Arbetsbeskrivning

Som miljöplanerare arbetar du med att integrera miljö- och hållbarhetsfrågor i stadsbyggnadsprojekt och detaljplaner. I Norrtälje drivs många planarbeten i projektform och samarbete med samhällsbyggnadsavdelningens övriga sektioner och kommunens förvaltningar är en viktig del i arbetet. Det är ett mångsidigt, ansvarsfullt och händelserikt arbete som ständigt utvecklas. Det ställer krav på dig att ha en hög grad av självständighet i ditt arbete och insikt om din professionella roll i en politiskt styrd organisation. I arbetet ingår att utreda miljöfrågor, med fokus på dagvatten och skyfallsplanering. Du kommer att bedöma behovet av miljökonsekvensbeskrivningar, upprätta konsekvensbeskrivningar, ta fram förfrågningsunderlag till konsulter och bedöma specialistutredningar specifikt inom området dagvatten och skyfall. I ditt arbete ingår också att aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling som sker inom miljöområdet med bäring på den fysiska planeringen. Utifrån ovan beskrivna arbetsuppgifter kommer du att bidra med ditt kunnande och din specifika kompetens för att genomföra de projekt där sektionens deltagande efterfrågas.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom miljöområdet eller samhällsbyggnad med inriktning miljö och/eller vattenteknik samt att vi gärna ser att du har arbetslivserfarenhet inom området. Du ska ha kunskap om och erfarenhet av dagvatten och skyfallsplanering inom fysisk planering, gärna från en kommun, och erfarenhet av att leda eller medverka i projekt. Du har kunskap om gällande miljölagstiftning och dess tillämpning. Det är också en fördel om du har kunskaper i plan- och bygglagstiftningen. Erfarenheter av och kunskaper inom GIS, miljökonsekvensbeskrivningar, ekosystemtjänster, grönytefaktor och tekniker för att hantera dagvatten och skyfall i samhällsplaneringen är meriterande. Du är en engagerad och självständig lagspelare som har god förmåga att kommunicera. Eftersom en stor del av arbetet innebär att utforma planhandlingar och underlag inför upphandlingar samt att kommunicera med projektens olika parter krävs det att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi ser även att du är strukturerad, har god problemlösningsförmåga och arbetar på ett målmedvetet sätt. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper. Du är utåtriktad och flexibel och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan arbeta självständigt och i grupp samt har förmåga att driva arbetet framåt. 

Om arbetsplatsen

Planavdelningen inom samhällsbyggnadsfunktionen är en grupp som arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, infrastruktur, regionala utvecklingsfrågor, övergripande natur- och vattenvårdsfrågor samt andra övergripande strategiska planeringsuppgifter. Kommunen är inne i en mycket expansiv fas och avdelningen är involverad i många processer varav ett flertal är omfattande och betydelsefulla för kommunens tillväxt och utveckling. Som exempel kan nämnas omvandling av Norrtäljes hamnområde till en ny attraktiv stadsdel. Bara i Norrtälje stad pågår planläggning för ca 5 000 nya bostäder men även Rimbo expanderar bland annat tack vare sitt strategiska geografiska läge. 

Tillträde snarast med hänsyn till uppsägningstid

 

Publicerat:

2019-08-12

Sista ansökningsdag:

2019-08-31

Typ:

Naturvetenskapligt arbete

Tjänst:

Biolog

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rekryterande chef

Helena Purmonen, helena.purmonen@norrtalje.se, 0176-71503

Miljöplanerare

Helena Boman, helena.boman@norrtalje.se, 0176-74209

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Facklig kontaktperson för Akademikeralliansen

Oliveira Boljanovic, olivera.boljanovic@norrtalje.se, 0705914109

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten