Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer

Om tjänsterna

Vi behöver utöka vår enhet med två personer och vi hoppas att just du är en av dem! Vi erbjuder dig utmanande och meningsfulla arbetsuppgifter i en organisation där du är delaktig i att utveckla verksamheten, skapa innovationer och initiera förbättringar. Vi räds inte att prova nytt och vågar påstå att vi ligger i framkant när det gäller digitala arbetssätt.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker två stycken lösningsorienterade och engagerade miljö- och hälsoskyddsinspektörer till vår enhet. Handläggning av ärenden enligt miljöbalken utgör basen för verksamheten och omfattar bland annat ansökningsärenden, anmälningsärenden, klagomålsärenden och tillsynsärenden. Då det är flera tjänster kan vi till viss del anpassa dem efter dina särskilda kompetensområden och intressen. I den ena tjänsten kommer du främst att jobba med ärenden som rör enskilda avlopp medan den andra tjänsten innebär arbetet till största del att bedriva tillsyn på hälsoskyddsverksamheter som till exempel skönhetssalonger och frisörsalonger samt hantera klagomål gällande inomhusmiljö i bostäder. Som miljö- och hälsoskyddsinspektör hos oss kommer du att ha mycket kontakt med allmänheten genom rådgivning och information samt myndighetsutövning. Du kommer även att ha omfattande kontakter med övriga enheter/kontor inom Norrtälje kommun, andra myndigheter och entreprenörer. Hos oss har jobbet alltid två delar, det som man i grunden är anställd för och jobbet att aktivt bidra till utveckling. Din kunskap, ditt engagemang och din kreativitet är vår viktigaste resurs och vi förväntar oss att alla tar ansvar för att utveckla och effektivisera vårt arbete.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan  utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av miljöbalksfrågor och myndighetsutövning är meriterande. Du måste ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt kunna skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation. Du behöver också kunna tillämpa ett gott bemötande och erhålla en hög nivå av service. Bygg- och miljökontoret arbetar aktivt med verksamhetsutveckling med invånaren i fokus. Vi är ett prestigelöst team som har det trevligt på vår arbetsplats. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser.

  • B-körkort krävs.

Om arbetsplatsen 

På Bygg- och miljökontoret arbetar idag ca 65 medarbetare inom enheterna: bygglov, miljö- och hälsoskydd samt mät- och kart. Norrtälje är en expansiv kommun vilket innebär ett högt in- och utflöde av t ex miljörelaterade ärenden. Miljö- och hälsoskyddsenheten består av ca 22 medarbetare. Med en sådan stor verksamhet är utvecklingsfrågorna högt prioriterade och vi arbetar systematisk med verksamhetsutveckling. Norrtälje kommun arbetar Lean-inspirerat vilket innebär att vi jobbar med ständiga förbättringar. I enlighet med Norrtälje kommuns värdegrund, Invånaren först, Allas lika värde och Höga förväntningar är vi lyhörda för möjligheter och lösningar som möter invånarens behov

Tillträde
Snarast.
Antal tjänster: 2 

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2019-08-16

Sista ansökningsdag:

2019-09-14

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Säkerhetsinspektörer m.fl.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef miljö- och hälsoskydd

Carl Wesslén, carl.wesslen@norrtalje.se, 0176-71311

Facklig företrädare Naturvetarna

Pernilla Eriksson, pernilla.eriksson2@norrtalje.se, 0176-71473

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten