Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer

 

 

Om tjänsten

Vi erbjuder dig utmanande och meningsfulla arbetsuppgifter i en organisation där du är delaktig i att utveckla verksamheten, skapa innovationer och initiera förbättringar. Vi räds inte att prova nytt och vågar påstå att vi ligger i framkant när det gäller digitala arbetssätt. På grund av  föräldraledighet och tjänstledighet för studier så behöver vi rekrytera två personer. 

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker två lösningsorienterade och engagerade miljö- och hälsoskyddsinspektörer till vår avdelning. Handläggning av ärenden enligt miljöbalken utgör basen för verksamheten och omfattar bland annat ansökningsärenden, anmälningsärenden, klagomålsärenden och tillsynsärenden. Tjänsterna omfattar att arbeta med enskilda avlopp där huvudsakliga arbetsuppgifterna är att hantera ansökningar, klagomål och bedriva tillsyn. Som miljö- och hälsoskyddsinspektör hos oss kommer du att ha mycket kontakt med allmänheten genom rådgivning och information samt myndighetsutövning. Du kommer även att ha mycket kontakt med övriga avdelningar inom Norrtälje kommun, andra myndigheter och entreprenörer.

 

Hos oss har jobbet alltid två delar, det som man i grunden är anställd för och jobbet att aktivt bidra till utveckling. Din kunskap, ditt engagemang och din kreativitet är vår viktigaste resurs och vi förväntar oss att alla tar ansvar för att utveckla och effektivisera vårt arbete.

 

Samhällsbyggnadskontoret arbetar aktivt med verksamhetsutveckling med invånaren i fokus. Vi är ett prestigelöst team som har det trevligt på vår arbetsplats.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med miljö- och hälsoskyddsfrågor är meriterande. Du måste ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt kunna skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation. Du behöver också kunna tillämpa ett gott bemötande och hålla en hög nivå av service. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser.

 

Om arbetsplatsen

På Samhällsbyggnadskontoret arbetar idag ca 90 engagerade medarbetare inom avdelningarna: bygglov, miljö- och hälsoskydd, geodata, mark-och exploatering samt planavdelningen. Norrtälje är en expansiv kommun vilket innebär ett högt in- och utflöde av t ex miljörelaterade ärenden.

Miljö- och hälsoskyddsavdelningen består av ca 24 medarbetare som hanterar ca 2500 ärenden per år. Kommunen har idag ca 30 000 fastigheter som är beroende av enskilda VA-lösningar och det pågår en omfattande utbyggnad av det kommunala VA-nätet i enlighet med kommunens VA-plan. Med en sådan stor verksamhet är utvecklingsfrågorna högt prioriterade och vi arbetar systematiskt med verksamhetsutveckling.

Norrtälje kommun arbetar Lean-inspirerat vilket innebär att vi bl.a. jobbar med ständiga förbättringar med hjälp av ett avvikelse- och förbättringsförslagssystem. En förutsättning för att kunna arbeta effektivt, modernt och med invånarfokus är en digitaliserad miljö. I enlighet med Norrtälje kommuns värdegrund, Invånaren först, Allas lika värde och Höga förväntningar är vi lyhörda för möjligheter och lösningar som möter invånarens behov.

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning på heltid.

Tillträde enligt överenskommelse 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-09-03

Sista ansökningsdag:

2021-10-03

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Säkerhetsinspektörer m.fl.

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Avdelningschef

Carl Wesslén, carl.wesslen@norrtalje.se

Naturvetarna

Christin Persson, christin.persson@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten