Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer till Miljö- och hälsoskyddsavdelningen

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer till Miljö- och hälsoskyddsavdelningen

 

Om tjänsten

Som miljö- och hälsoskyddsinspektör i Norrtälje kommun erbjuds du ett flexibelt och varierande arbete där du spenderar dina arbetsdagar både ute i fält och vid datorn. I din roll arbetar du främst med prövning och tillsyn samt information och rådgivning kopplat till miljö- och hälsoskyddsfrågor. Utöver detta har du även en viktigt roll att bidra till effektivisering, digitalisering och automation med hjälp av förbättringsförslag och avvikelser.

Du kommer att ingå i Miljö- och hälsoskyddsavdelningen som består av ca 30 medarbetare. Tillsammans är vi en grupp som har högt i tak, stort engagemang och kul på jobbet!

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker två miljö- och hälsoskyddsinspektörer till Miljö- och hälsoskyddsavdelningen. Som miljö- och hälsoskyddsinspektör kommer du att arbeta med prövning och tillsyn inom ramen för miljöbalken, plan- och bygglagen och övrig relaterad lagstiftning. Den ena tjänsten är inriktad mot geohydrologi främst vid prövning av vatten- och avloppsfrågor i samband med nyexploatering och den andra tjänsten är inriktad mot hälsoskydds-/inomhusmiljöfrågor vid prövning och tillsyn.

I båda tjänsterna har du mycket kontakt med allmänheten för rådgivning och information men du kommer även att ha kontakt med övriga avdelningar/kontor inom Norrtälje kommun, myndigheter, verksamhetsutövare samt entreprenörer. Du kommer att ges möjlighet att vidareutvecklas inom ditt specialområde (hälsoskydd respektive geohydrologi) men även ges möjlighet att utvecklas inom annat då inspektörsrollen omfattar många olika ämnesområden.

Hos oss har arbetet alltid två delar, sitt ”vanliga jobb” som man i grunden är anställd för och jobbet att aktivt bidra till utveckling. Din kunskap, engagemang och kreativitet är vår viktigaste resurs och vi förväntar oss att alla är med och utvecklar och effektivisera vårt arbete.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av tidigare arbete som berör miljö- och hälsoskyddsfrågor, geohydrologi och arbete inom tillsynsmyndighet är meriterande. Du måste ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt kunna skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation. Du behöver också kunna tillämpa ett gott bemötande och hålla en hög nivå av service. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser.

 

Om arbetsplatsen

På Samhällsbyggnadskontoret arbetar totalt drygt 90 personer och följande avdelningar ingår:

 • Bygglov
 • Geodata
 • Mark- och exploatering
 • Miljö- och hälsoskydd
 • Plan

Hos oss är utvecklingsfrågor högt prioriterade och vi arbetar systematiskt med verksamhetsutveckling. Det innebär bl.a. stort fokus på standardiserade processer, medarbetarengagemang, ständiga förbättringar med hjälp av ett avvikelse- och förbättringsförslagssystem, digitalisering och automation.

I enlighet med Norrtälje kommuns värdegrund är vi lyhörda för möjligheter och lösningar som möter invånarens behov.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Jag som rekryterar heter Louise Svensson Grape och är tillförordnad avdelningschef på miljö- och hälsoskyddsavdelningen, jag hoppas att du finner tjänsten intressant!

Om du tycker att beskrivningen passar dig och dina önskemål så hälsar jag och resten av avdelningen dig varmt välkommen att skicka in din ansökan! 

 

Så tycker medarbetare 

”Ett mycket spännande arbete där jag ständigt lär mig nytt och utvecklas som person!”

– Rebecka Herbring, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

”Trevliga kollegor och rolig arbetsgrupp!”

– Axel Österlind, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

”En arbetsplats med roliga och stöttande kollegor som bidrar till både yrkes- och personlighetsmässig utveckling!”

– Felicia Arnsbjer, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

 

Anställningsform

Heltid och tillsvidare.

Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer påbörjas från och med 8 augusti.

 

Publicerat:

2022-07-27

Sista ansökningsdag:

2022-08-31

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Säkerhetsinspektörer m.fl.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Tf Avdelningschef, miljö- och hälsoskyddsavdelningen

Louise Svensson Grape, louise.svensson-grape@norrtalje.se, 0735582146

Naturvetarna

Christin Persson, christin.persson@norrtalje.se, 073 962 33 64

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
 • Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten