Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mätningsingenjör - Kartingenjör till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Mätningsingenjör - Kartingenjör till Norrtälje kommun

 

Om tjänsten

Mätnings- och kartenheten framställer varje år många nybyggnadskartor, grundkartor, projekteringshandlingar för VA-utbyggnaden och gör många utstakningar av hus samt mätningsuppdrag. I Norrtälje kommun får varje medarbetare själv ansvara för sina ärenden, från inkommen beställning till mätning och kartering för att sedan avsluta ärendet genom att skicka kartan och fakturera. Stor del av arbetet görs vid datorn men inmätning i fält behövs ibland kompletteras med. Vi karterar själva med flygfotogrammatisk stereokartering för att kontrollera och uppdatera våra kartdatabaser med detaljerad information. Hos oss skall alla kunna eller ha insikt i det mesta av de arbetsuppgifter som enheten ansvarar för, vilket ofta ger en utmanande och varierad arbetsdag.

 

Arbetsbeskrivning

Norrtälje kommun jobbar för en helt digital samhällsbyggnadsprocess, där vi hela tiden utvecklar våra arbetssätt och våra e-tjänster. Vi jobbar digitalt.

Fotogrammetriska karteringen görs i egen regi på kontoret med programsystem ESPA. Du kommer att delta i såväl kontorsarbete som fältarbete. Vi är en framåt tänkande enhet där innovation och nya lösningar ständigt eftersträvas för att våra invånare skall få tillgång till bra information och utbud av våra tjänster.

I arbetsuppgifterna ingår framställning av nybyggnadskartor och grundkartor, ajourhållning av primär­kartan, plan­tolkningar, utstakning och kontrollmätning av byggnader, uppdrags­­­mätningar mm. Vidare ingår ajourhållning av adressregister, byggnadsregister och nationella vägdatabasen.

 

Kvalifikationer

Du skall vara examinerad från en minst tvåårig utbildning inom mät, kart och lantmäteri, eller liknande, Utbildningen skall uppfylla kraven för att kunna uppfylla Lantmäteriets rekommendationer för ”Grundläggande mätningsteknisk färdighet” (Bilaga 1 till A§348)

Du skall i närliggande tiden ha erfarenhet (period av minst 9 veckor) av mätning med totalstation och GNSS

Erfarenhet av att arbeta i programvarorna Topocad och ESPA (stereokartering) är starkt meriterande

Fullgott stereoseende krävs. (test av stereoseende sker vid intervju)

Du skall ha B-körkort 

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på god samarbetsförmåga, att du har ett strukturerat och kvalitetsmedvetet arbetssätt samt att du kan arbeta självgående. I Norrtälje kommun står invånaren i fokus och din förmåga att skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation är central. Då arbetet är såväl inom som utomhus behöver du ha god fysik och tycka om att ta dig fram i skog och mark.

 

Om arbetsplatsen

Bygg- och miljökontoret hanterar frågor inom bygglov, miljö och hälsoskydd samt mätning och kartering. Kontoret har ca 65 anställda och består för närvarande av tre enheter varav Mätnings- och kartenheten är en av dem. Inom Mätnings- och kartenheten arbetar 11 personer med mätningsverksamhet, kartframställning, belägenhetsadresser och GIS-samordningen för hela kommunen. Nu behöver vi förstärka med ytterligare en mätningsingenjör/kartingenjör då allt fler vill bygga och bo i Norrtälje kommun.

 

Tillträde Snarast

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2020-02-13

Sista ansökningsdag:

2020-03-04

Typ:

Tekniskt arbete

Tjänst:

Mätningsingenjör och mätningstekniker

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef, Mätnings- och kartenheten

Martin Karlsson, martin.karlsson@norrtalje.se, 0176-71625

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten