Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Markförvaltare

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Markförvaltare

 

Om tjänsten

Vill du bidra till utvecklingen av skärgårdskommunen Norrtälje som är hjärtat i Roslagen?

En av våra kollegor går snart på föräldraledighet och därför söker en vikarierande markförvaltare till vårt team på Mark- och exploateringsavdelningen i Norrtälje kommun. Som Markförvaltare deltar du aktivt i kommunens förvaltning av skärgård, skog och mark och bevakar kommunens intressen när omvärlden förändras och utvecklas. Du får vara med och utveckla avdelnings förvaltning och verksamhet, analysera och planera markförvaltningen på ett hållbart sätt och ansvara för kontakter med kommunens intressenter.

Norrtälje kommun växer och har en stark utveckling. Många har intresse för länets största kommun med sin fantastiska skärgård. Norrtälje kommun är hjärtat i Roslagen. Här hittar du den idylliska staden, öppna landskap och en fantastisk skärgård. I Norrtälje finns 11 000 öar, 62 000 invånare och på sommaren blir vi dubbelt så många. Norrtälje stad ligger bara en timme från Stockholm City och det är nära till både Uppsala och Arlanda. Man når Norrtälje enkelt via de direktbussar som avgår från Stockholm vid Östra station. Som exempel på kommunens utveckling kan nämnas att Norrtäljes stadskärna fördubblas i och med att Norrtälje Hamn byggs ut och staden fördubblas genom planeringen av flera stora exploateringar som du kan läsa om här www.norrtaljevaxer.se

Tjänsten är tidsbegränsad.

 

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare på får du vara med och skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle och påverka utvecklingen för både dina arbetsuppgifter och avdelningens samhällsuppdrag. På samhällsbyggnadsavdelningen drivs många arbeten i projektform och fokus är just nu på ökad tillväxt. Här har du chansen att ta plats i en trevlig och kompetent grupp som nu ska utökas.

I rollen som markförvaltare ingår att:

  • Företräda och förvalta kommunens marktillgångar på ett ekonomiskt, hållbart och juridiskt perspektiv på kort och lång sikt.
  • Utveckla kommunens markförvaltning med en ansvarsfull och professionell förvaltningsstruktur.
  • Analysera och planera långsiktig hållbar förvaltning.
  • Representera kommunen som markägare i bl.a. avtal, lantmäteriförrättningar, bygglov och exploateringar.
  • Hantera löpande markförvaltning såsom arrenden, servitut, ledningsrätt och andra nyttjanderätter.
  • Samverka med olika intressenter privatpersoner, företag och andra förvaltningar.
  • Hantera skogs- och skärgårdsfrågor där jakt kan ingå.
  • Vara lösningsorienterad med stort kundfokus gentemot våra invånare och företagare.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som kompletterar vårt team med kunskap, ansvarstagande och som delar vårt intresse för hållbart samhällsbyggande. Du har universitets- eller högskoleutbildning inom lantmäteri, väg- och vatten, fastighetsutveckling, fastighetsekonomi eller annan lämplig akademisk utbildning. För att lyckas rollen behöver du även ha erfarenhet av markförvaltning, exploateringsverksamhet, lantmäteri, ledningsrätt och bygglovsfrågor. Som person är du drivande, ansvarstagande och självständig i ditt sätt att arbeta. Du är även strukturerad, förtroendeingivande och kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Du är en god arbetskamrat och sätter stort värde i öppenhet och samarbetsförmåga.

 

Om arbetsplatsen

Mark och exploateringsavdelningen som helhet hanterar både förvaltning av kommunens marktillgångar men ansvarar för också för exploateringen av dessa. Norrtäljes särprägel som stor skog- och skärgårdskommun innebär också att avdelningen har intressanta arbetsuppgifter som inte alla kommuner kan erbjuda. 

 

Tillträde enligt överenskommelse

 

Publicerat:

2020-05-11

Sista ansökningsdag:

2020-06-10

Typ:

Tekniskt arbete

Tjänst:

Installationsteknik

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Stadsarkitekt och Tf Mark- och exploateringschef

Charlotte Köhler, charlotte.kohler@norrtalje.se

Facklig kontaktperson för Akademikeralliansen

Oliveira Boljanovic, olivera.boljanovic@norrtalje.se, 0705914109

Facklig kontaktperson för Akademikeralliansen

Svante Dagarsson, svante.dagarsson@norrtalje.se, 0739623030

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten