Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mark- och exploateringschef

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Mark- och exploateringschef

 

Om tjänsten

Vi söker nu en utvecklingsinriktad avdelningschef till vår mark- och exploateringsavdelning. Du kommer att ansvara för utvecklingen av kommunens kortsiktiga och långsiktiga arbete med bla: markförvärv, markförvaltning, exploatering och försäljning, arrende och jakt samt avtal och genomförandefrågor i detaljplan och utbyggnad. Arbetet utförs i nära samverkan med övriga avdelningar och förvaltningar, till exempel med kommunstyrelsekontoret där ansvaret för kommunens stora exploateringsprojekt ligger. Samhällsbyggnadskontoret ligger i yttersta framkant när det gäller digitalisering och innovativt tänkande. Ett utvecklingsarbete är påbörjat inom avdelningen och ska fortsätta bedrivas med fokus på invånare, samverkan, hela samhällsbyggnadsprocessen, automation och effektivitet. Du är direkt underställd förvaltningsdirektören och ingår i kontorets ledningsgrupp.

Arbetsbeskrivning

Som mark- och exploateringschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten, dess budget och 15 medarbetare. Du kommer att leda och utveckla verksamheten enligt politiska beslut. Du kommer även arbeta med att säkerställa genomförandet av samhällsbyggnadsprojekt så att önskad utbyggnadstakt för bostäder, arbetsplatser och infrastruktur uppnås.

Utmaningarna

Då vissa ansvarsområden är fördelade på flera kontor ställs det höga krav på samarbetsförmåga och samverkan. Avdelningens utvecklingsarbete är påbörjat och du kommer att få möjlighet att driva arbetet tillsammans med dina medarbetare och ledningsgruppen som stöd.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har civilingenjörsexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller annan relevant utbildning. Som person är du utvecklings- och lösningsorienterad och brinner för ledarskap/förändringsledning. Du skapar engagemang hos dina medarbetare. I och med att kommunen lägger stor vikt vid invånarfokus är det meriterande att ha erfarenhet av att arbeta med ett invånar- och företagarperspektiv. Meriterande om du har erfarenhet kring projekt- och portföljstyrning kopplat till samhällsbyggnadsprocessen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

På Samhällsbyggnadskontoret arbetar idag ca 95 engagerade medarbetare inom avdelningarna: mark- och exploatering, plan, bygglov, miljö- och hälsoskydd och geodata. Utvecklingsfrågor är högt prioriterade och vi arbetar systematisk med verksamhetsutveckling. Det innebär bl.a. stort fokus på standardiserade processer, medarbetarnas engagemang, ständiga förbättringar med hjälp av ett avvikelse- och förbättringsförslagssystem, digitalisering och automation.

I enlighet med Norrtälje kommuns värdegrund är vi lyhörda för möjligheter och lösningar som möter invånarens behov.

Jag som rekryterar heter Anna Keskitalo och är samhällsbyggnadsdirektör. Hoppas att du finner tjänsten intressant!
Om du tycker beskrivningen passar dig och dina önskemål om framtida roll inom samhällsbyggnad så hälsar jag och min ledningsgrupp dig varmt välkommen att skicka in en ansökan! 

Så tycker våra medarbetare

”På samhällsbyggnadskontoret arbetar vi tillsammans för att skapa de bästa förutsättningarna för Norrtälje kommuns utveckling! Vi är en relativt ny ledningsgrupp, men som är oerhört stolta över alla medarbetare som dagligen bidrar i vår verksamhet. Kom och bli vår kollega! Vi jobbar i Stockholmsregionens mest spännande kommun!”

-Helena Purmonen Planchef

”På mark- och exploateringsavdelningen är sammanhållningen i gruppen unik; vi ställer upp för varandra, vi peppar varandra och vi har väldigt kul på jobbet. Det finns alltid någon att vända sig till. Arbetet medför ett stort eget ansvar med varierade arbetsutmaningar som bidrar till den personliga arbetsutvecklingen.”

 - Sofi Tillman, Projektledare/exploateringsingenjör

 

Anställningsform

Heltid tillsvidare

Tillträde datum enligt överrenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2020-12-22

Sista ansökningsdag:

2021-01-22

Typ:

Tekniskt arbete

Tjänst:

Exploateringsingenjör

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Samhällsbyggnadsdirektör

Anna Keskitalo, anna.keskitalo@norrtalje.se, 0735582300

Akademikeralliansen

Svante Dagarsson, svante.dagarsson@norrtalje.se, 0176-713 82

Vision

Karolina Nordstrand, karolina.nordstrand@norrtalje.se, 0176-74618

Ledarna

Carin Dahlqvist, carin.dahlqvist@norrtalje.se, 0176-71447

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten