Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Boende- Lokalstrateg till Kommunalförbundet Sjukvård och Omsorg i Norrtälje

Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) är ett unikt samarbete mellan Norrtälje kommun och Stockholms läns landsting. Genom samarbetet har en självständig myndighet med ansvar för hälso- och sjukvård och omsorg i Norrtälje skapats. Med invånarnas livskvalitet i fokus leder vi en sammanhållen hälso-, sjukvård och omsorg som kännetecknas av; kvalitet, tillgänglighet och innovation. Vi arbetar hälsofrämjande och förebyggande genom delaktighet, samarbete och kunskap. Förbundet leds av en direktion, med ledamöter från fullmäktige i både landstinget och kommunen. Uppdraget är att tillgodose Norrtäljebornas behov av hälso- och sjukvård och omsorg, men också att äga och förvalta TioHundra AB. Ansvaret spänner över många verksamheter, med en årsbudget om cirka 2,7 miljarder kronor. Förbundet har därmed unika förutsättningar att sömlöst tillgodose invånarnas behov av effektiva helhetslösningar. Förvaltningen har ett åttiotal medarbetare som huvudsakligen arbetar med beställar-, ägar- och myndighetsuppdrag. Vi har avtal med många utförare, där verksamhet i egen regi utförs av det helägda TioHundra AB. Inom förvaltningen finns tre avdelningar: beställaravdelning, biståndsavdelning och stöd- och utvecklingsavdelningen. KSON befinner sig nu i en stark utvecklingsfas inom såväl ekonomistyrning som verksamhetsuppföljning.

Boende- Lokalstrateg till Kommunalförbundet Sjukvård och Omsorg i Norrtälje

 

Om tjänsten

Som strateg för boende- och lokalförsörjning hos oss ansvarar du för att utveckla och driva vårt strategiska arbete med boendeplanering för äldre och personer med funktionshinder. Du processleder också myndighetens lokalförsörjningsarbete. Rollen är delvis nyinrättad och med den avser vi att stärka vår strategiska förmåga i boendeplanering och öka vår effektivitet rörande myndighetens lokalförsörjning.

Du blir en del av en relativt nyetablerad utvecklingsenhet med totalt nio medarbetare med blandade specialistfunktioner. Enheten svarar för myndighetens utvecklingsarbete och processleder långsiktiga och myndighetsövergripande frågor.

 

Arbetsbeskrivning

Du undersöker och analyserar myndighetens samlade behov av boenden och verksamhetslokaler för att tillgodose våra målgruppers behov idag och långsiktigt, utifrån lagkrav, befolkningsutveckling och våra målgruppers intressen. Du sammanställer helhetsbilder och tar fram underlag till strategisk planering och inriktningsbeslut. Kopplat till detta kommer du att genomföra olika behovsutredningar och kartläggningar.

Du deltar kontinuerligt i en koncerngemensam grupp tillsammans med kommunens fastighetsstrateg, som hanterar boende- och lokalförsörjningsfrågor, där du agerar som myndighetens representant. Du bistår med faktaunderlag inför beslut  av om- och nybyggnad samt bostads- och lokalplanering, och bevakar våra målgruppers intressen och behov. En viktig del av arbetet är att bedriva aktiv omvärldsspaning inom området, och att följa utbudet i Norrtälje. Utifrån ett risk- och sårbarhetsperspektiv kommer du dessutom att arbeta med boende- och lokalfrågor som har kopplingar till koncernens kris och beredskapsarbete. I arbetsuppgifterna ingår att delta i – och utföra andra arbetsuppgifter som utvecklingsenheten har. Arbetet sker i gränssnittet mellan samhällsplanering, social hållbarhet och socialt arbete. I rollen förväntas du skapa och upprätthålla ett brett kontaktnät internt och externt med berörda aktörer.

Arbetet på KSON präglas av en stark rörelse framåt, vilket gör att du som söker till strateg hos oss behöver lockas av utmaningar – och vill påverka vår utveckling framåt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen inom relevant högskoleutbildning. Du har arbetat med samhällsplanering eller sociala frågor inom en politisk styrd organisation. Du har erfarenhet av att samarbeta med andra aktörer och flerårig erfarenhet av strategiskt arbete. Det är starkt meriterande om du arbetat inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Rollen kräver mycket god analytisk förmåga. Du ser helheter och tar hänsyn till större perspektiv. För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i att ta initiativ, ha förmåga att kommunicera och samverka förtroendeingivande. Du uttrycker dig ledigt och väl på svenska  i tal och skrift riktat till flera målgrupper, chefer, medarbetare, utförare, politiker, allmänheten med flera.

 

Tillträde snarast

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden 

Publicerat:

2019-08-26

Sista ansökningsdag:

2019-09-22

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Administratörer i offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef utvecklingsenheten Kson

Camilla Gustavsson, camilla.gustavsson@norrtalje.se, 0176-71216

Facklig företrädare SSR

Anna-Kari Andersson, anna-kari.andersson@norrtalje.se, 0739623584

Facklig representant Vision

Ann-Marie Mattsson, ann-marie.mattsson@norrtalje.se, 0176-746 74

Övrigt Mer information om Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje hittar du på Norrtälje kommuns och Stockholms Läns Landstings hemsidor: Norrtälje kommuns hemsida Sll's hemsida Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster. Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten