Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lärare i svenska till åk 7-9 resursklassen på Långsjöskolan, Rimbo

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Lärare i svenska till åk 7-9 resursklassen på Långsjöskolan, Rimbo

Om tjänsten

Vi söker en legitimerad lärare som vill utmana invanda mönster och som vill vara delaktig i utvecklingen av resursklassens verksamhet. Resursklassen på Långsjöskolan är en mindre verksamhet med elever från årskurs 4 till 9. Vi ser att du som söker tycker om att arbeta med barn med särskilda behov, som ser glädje, trygghet och struktur som de viktigaste delarna i arbetet. 

Matchar du det vi söker?

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsbeskrivning

Som lärare i resursklassen har du ett nära samarbete med dina kollegor och ni arbetar gemensamt med planering, genomförande och utvärdering av undervisningen. Arbetet utförs i ett större lag om såväl lärare som resurspedagoger. Du bidrar till en trygg och utvecklande skolgång för eleverna och är dessutom en viktig del i utvecklingen av verksamheten. Vi har höga förväntningar på att du bidrar med nya idéer till vårt utvecklingsarbete och med undervisningsmetoder. Vi arbetar med bildschema, och erfarenhet av detta är ett krav. Du ska följa upp elevernas resultat, den egna undervisningen och teamets gemensamma arbete både på egen hand och tillsammans med dina kollegor.

 

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation, gärna som grundskollärare och/eller med specialpedagogisk kompetens. Du är behörig i svenska och minst ett ämne till. Krav för tjänsten är också kunskaper kring neuropsykiatrisk funktionsvariation, erfarenhet av arbete med bildschema och elever med autism. Du kan använda IKT och digitala verktyg som naturliga hjälpmedel i undervisningen och elevernas lärande.  Vi värderar även kunskaper kring läs- och skrivinlärning, samt digitalt lärande som en viktig merit.   Som person är du en god ledare med ett sinne för struktur och du är kreativ i ditt sätt att lösa problem. Du behöver vara en trygg person som vågar och kan arbeta med elever med beteendeproblematik och hitta vägar till att skapa relation och förtroende i undervisningssituationer.

Eftersom vår skola arbetar med lågaffektivt bemötande som metod, behöver du vara en person som kan bibehålla lugnet i stressiga situationer och bidra med din kompetens till vårt arbetssätt.

 

Anställningsform

Heltid. Tillsvidare.

Tillträde: januari 2023

För att ansöka se längst ned i annonsen.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Om arbetsplatsen

Långsjöskolan är en mellan- & högstadieskola i Rimbo med ca 450 elever. På skolan finns resurklasser för åk 4-9 med centralt intag med elever från hela kommunen. 

Långsjöskolans utvecklingsområde det här läsåret är att öka undervisningens kvalitet. Tillsammans hittar vi nya vägar för att nå längre med eleverna samt öka deras upplevelse av en trygg skolmiljö och bra studiero. Vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Lärare och fritidspersonal är organiserade i arbetslag och skolledningen består av en rektor och biträdande rektor samt en pedagogisk ledningsgrupp som utgörs av rektorer och arbetslagsledare.

Skolan har ett trygghetsteam samt engagerade elevråd som tillsammans arbetar för en god arbetsmiljö för alla på arbetsplatsen. I rektorsområdet ingår även landsbygdsskolan i Rånäs med ca 60 elever i åk F-6.

Skolorna har var sitt elevhälsoteam bestående av elevhälsosamordnare, skolsköterska, speciallärare, kurator och skolpsykolog. Resursklasserna har ett särskilt elevhälsoteam. Vi har en välutbyggd infrastruktur för IKT och digitala verktyg. Alla klassrum är utrustade med interaktiva projektorer/smartboards. Alla elever i åk 4-9 har en egen Ipad. Skolan har ett eget skolkök och maten lagas på plats.

Norrtälje kommuns grundskola har tre kommunövergripande särskilda undervisningsgrupper som kallas resursklasser där Långsjöskolans resursklass utgör en av dem. Grupperna är specialiserade på att möta och undervisa elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer. 

Resursklasserna finns för att vi ska möta behoven av särskilt anpassad lärmiljö och alla elevers rätt till likvärdig utbildning. Verksamheten leds av skolans rektor som jobbar direkt under verksamhetschefen för grundskolan. Eleverna är inskrivna på respektive skola där resursklassen finns. Skolans rektor är ytterst ansvarig för elevernas utbildning och arbetsmiljö. 

Publicerat:

2022-11-22

Sista ansökningsdag:

2022-12-15

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Grundskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Ledningsstöd

Andrea Stridsberg, andrea.stridsberg@norrtalje.se, 0700867581

Bitr. rektor Långsjöskolan

Johan Eskhult, johan.eskhult@norrtalje.se, 0175-73960

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Fredrik Jakobsson, fredrik.jakobsson@norrtalje.se

Fackligt ombud för Lärarförbundet

Katja Joulak, katja.joulak@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

    Sök tjänsten