Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lärare i SO-ämnena till Wigulfskolan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Lärare i SO-ämnena till Wigulfskolan

 

Om tjänsten

Vi söker en behöriga lärare i ett eller flera av SO-ämnena för att undervisa i årkurs 6-9.

 

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i årskurserna 6-9. Vi dokumenterar i Unikum gällande måluppfyllelse samt betygssättning. Du motiverar och stimulerar eleverna till att utvecklas och du fullföljer uppdraget som lärare utifrån gällande styrdokument. Du ingår i ett arbetslag, där ni tillsammans utvecklar verksamheten. 

 

Kvalifikationer

Vi söker en behörig lärare i ett eller flera av ämnena histora, samhällskunskap, geografi och religion för årskurs 6-9. Du kan arbeta självständigt, men ser även samarbete inom arbetslaget som en framgångsfaktor för kollegialt lärande och måluppfyllelse. Du bidrar till ett gott och dynamsikt arbetsklimat genom att vara lösningsfokuserad, ha en positiv grundsyn på livet och ditt arbete.

Då vi hela tiden försöker hitta nya möjligheter när det gäller digitala läromedel och digitalt lärande ser vi gärna att du har goda kunskaper inom dessa områden samt ett öppet sinne för att testa på nya vägar fram till målet.

Wigulfskolan har i ett nära samarbete med Norrtälje kommuns centrala elevhälsa utformat bildstöd och anpassningar av lärmiljön i alla klassrum. För att vidareutveckla detta arbeta behöver du som ha goda kunskaper kring elever med NPF.

På Wigulfskolan löser vi de problem som uppstår, självklart tacklar du problem på samma sätt. Då jobbet medför författande av olika typer av dokument ser vi att du uttrycker dig väl i svenska språket i både skrift och tal.

 

Om arbetsplatsen

Wigulfskolan är en f-9 skola med cirka 250 elever. Inför läsåret 21/22 genomförde skolan renoveringar av lokalerna samt bytte namn till Wigulfskolan. Detta i och med att skolan fick ett högstadium.

Skolan är belägen i ett naturskönt område med närhet till vatten och fina natur- och strövområden. Detta medför att vi arbeta mycket med natur, miljö och hållbarhet i fokus.

Wigulfskolan är mobilfri och skofri och vi har tillsammans, elever och lärare, fokuserat på att skapa korta skoldagar för alla elever såväl på låg- och mellanstadiet som på högstadiet. De yngre åldrarnas skoldag sträcker sig mellan 8.00-ca.13.30 och de äldre åldrarnas dagar är mellan 8.00-ca.14.00.

Vi ligger väl framme i att utnyttja modern teknik och digitala resurser i arbetet med elevers kunskapsutveckling. Vi är en enhet som hela tiden utvecklas och vi har tagit på oss att leva upp till de höga förväntningar på ökad kvalitet och måluppfyllelse som ställs på skolan idag och i framtiden.

Vid en undersökning av vad eleverna tycker är det bästa med skolan svarade de:

 • Maten – Elever beskriver det som att även de som tidigare aldrig åt i matsalen nu äter varje dag. Köket har varit nominerat till årets medarbetare i Norrtälje kommun 2020.
 • Lärarna – Eleverna beskriver att lärarna skapar starka relationer till alla elever då varje årskurs ”bara” har två klasser. Lärare i praktiska och estetiska ämnen undervisar ”hela skolan” vilket skapar en god kontinuitet.
 • Omgivningen – Eleverna beskriver att de uppskattar omgivningen med badplats, elljusspår och naturskyddsområde inom 500 meter från skolan. Skolan och fritidshemmet nyttjar skogen och badplatsen såväl på vintern som på sommaren med allt från bad till skridskoåkning och kanotpaddling.

Roliga saker som händer just nu på Wigulfskolan:

 • All personal på låg och mellanstadiet har genomfört Rädda Barnen och Skolverkets utbildning kring Traumamedveten omsorg (TMO).
 • All personal deltar i en fortbildning i Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt (SKUA) som genomförs av Mälardalens högskola.
 • Skolan håller på att genomföra Grön Flaggs utbildningsprogram för att bli en ”Grön Flagg-skola”.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Ferietjänst heltid 100% tillsvidare. 

Tillträde datum 220809

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-05-09

Sista ansökningsdag:

2022-06-02

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Grundskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Erik Nord, erik.nord@norrtalje.se, 0176-71920

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Anna- Karin Lönnström, anna-karin.lonnstrom@norrtalje.se, 0176-71465

Facklig representant Lärarförbundet

Eva Olsson, eva.olsson@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
 • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
 • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten