Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kvalificerad boendestödjare/Case manager till öppenvård

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Kvalificerad boendestödjare/Case manager till öppenvård

 

Om tjänsten

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas

Garbo öppenvård är en öppenvård i utveckling och vill möjliggöra för våra klienter att nå sina mål genom att utöka vår verksamhet med två kvalificerade boendestödjare/Case manager. Garbo öppenvård är en omväxlande och stimulerande arbetsplats för dig som vill jobba med, enligt socialstyrelsens evidensbaserade behandlingsmetoder för personer med missbruk- och beroende av alkohol och droger. Den stora glädjen i arbetet är att se människor växa och återta kontrollen över sina liv. Vi arbetar i nya superfina lokaler och som medarbetare erbjuds du arbete i ett litet engagerat team med kontinuerlig handledning och kompetensutveckling samt friskvårdsbidrag. Vi ingår i ett arbetstidsprojekt där vi arbetar  35 timmar per vecka.  

Arbetsbeskrivning

Vi söker två engagerade och erfarna medarbetare. Som person bör du vara självständig och driven i att utveckla uppdraget tillsammans med avdelningen. Som exempel finns ett önskemål om att starta ett stödboende med kvalificerat stöd. Du är naturligtvis serviceinriktad och har en förmåga att prioritera och planera din arbetstid. Du är lätt att samarbeta med och uttrycker dig väl i tal och skrift, har lösningsfokus och kan ställa om din planering och växla tempo. 

Utmaningarna

Som kvalificerad boendestödjare/case manager har du ett samordnande ansvar i ärenden som tex att samordna kontaktytor med andra vårdgrannar, se till att klienter/brukare kommer till möten. Delta och aktivt möjliggöra för klienter att nå sina mål. Du ska kunna utföra vissa behandlande insatser så som stödjande/motiverande/reflekterande samtal. Arbetet innebär en hel del resor med klient i bil. Målet med din insats är att minska behovet av akuta insatser för klienter och att höja deras livskvalité och sociala situation samt skapa förutsättningar för kvalificerade hemmaplanslösningar.  

Kvalifikationer 

Socialpedagog/erfaren mentalskötare eller annan likvärdig utbildning samt lång erfarenhet av arbete inom området beroendeproblematik och samsjuklighet, vuxna (inom begreppet Strength model), är ett krav.

Körkort B eller högre är ett krav samt utdrag ur belastningsregistret.

Meriterande om du kan olika metoder inom Case Management, samt MI.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din vilja att bidra till verksamhetens utveckling. 

 

Om arbetsplatsen

Öppenvården är en del av avdelningen för missbruk- och beroende vid socialkontoret i Norrtälje kommun. Avdelningen består av två grupper med en gemensam avdelningschef. Dels Garbo öppenvård bestående av en enhetschef och 4 behandlare dels en utredningsenhet med en enhetschef och 5 socialsekreterare som utreder vårdbehov enligt SoL och LVM samt Café Grindstugan med 3 personal.  

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning på heltid, dagtid.

 

Tillträde

Tillträde 20210101 under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2020-10-14

Sista ansökningsdag:

2020-11-05

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Behandlingsassistenter m.fl.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

enhetschef

Susanne Lindström, susanne.lindstrom@norrtalje.se, 0176-71027

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten