Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurator till Elevhälsan

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Kurator till Elevhälsan

 

Om tjänsten

Tjänsten som skolkurator innebär ett varierande jobb på olika skolor. Det är självständigt och innebär också samarbete bland annat i form av möjligheten att vara med och bygga upp Norrtälje kommuns nya elevhälsa. Du är anställd inom centrala Elevhälsans psykologiska och psykosociala insatser som är en av fyra enheter inom den centrala Elevhälsan. Din tjänst ingår i enheten för stöd och utveckling där även skolpsykolog, SIP-samordnare, specialpedagog och arbetsterapeut ingår.

Arbetsbeskrivning

I Norrtälje kommun har vi en centralt organiserad elevhälsa där kuratorerna är placerade på skolorna och arbetar i de lokala elevhälsoteamen som leds av Rektor på skolan. Uppdraget innebär att vara skolkurator på en, två eller fler skolor. Fokus är på förebyggande och hälsofrämjande insatser samtidigt som individuella insatser också förekommer i varierande omfattning. Det lokala elevhälsoarbetet varierar ute på skolorna beroende på skolans utmaningar, elevantal och förutsättningar.

Några av skolkuratorns arbetuppgifter är att genomföra skolsociala kartläggninga/utredningar av och med enskilda elever (t.ex. vid problematisk skolfrånvaro eller skolformsutredning) och genonom sin kompetens medverka till att alla elever utvecklas så långt som möjligt mot utbildningens mål såväl kunskapsmässiga som socialt och emotionellt i en miljö som främjar lärande.

Kvalifikationer

Du är socionom alernativt beteendevetare med erfarenhet av att arbeta inom skola/elevhälsa alt erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Körkort är ett krav då tjänsten innebär arbete på flera skolor. 

 

Du är engagerad och nyfiken person med barnen/elevernas utveckling och måluppfyllelse i fokus. Du är metodisk och strukturerad och har förmåga att se och tar dig an möjligheter och utmaningar inom ramen för ditt uppdrag.  Du tycker om, och är duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer med nyckelpersoner inom och utanför kommunen.  Du har förmåga att se hälsa som första prioritet i en resultatstyrd organisation genom ett lösningsorienterat förhållningssätt och du ser styrkan i både team och ensamarbete.

  

Tillträde snarast.  Vi söker två kuratorer à 75 % på visstidsanställning.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2021-06-07

Sista ansökningsdag:

2021-07-07

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Enhetschef, Enheten för Stöd och Utveckling

Carina Forsberg, carina.forsberg@norrtalje.se, 0700867438

Facklig företrädare SSR

Anders Berg, anders.berg@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten