Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kunnig och noggrann medarbetare sökes till Familjehems- och insatsenheten!

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Kunnig och noggrann medarbetare sökes till Familjehems- och insatsenheten!

 

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de familjehem och föräldrar som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete!

Idag erbjuder vi för våra anställda: 
- möjlighet till distansarbete
- närhet till gruppledare och metodhandledning
- systematiskt kvalitetsarbete som du och dina kollegor deltar i 
- helt digitaliserat kvalitetsledningssystem
- administrativt stöd
- delta i projekt om förkortad arbetstid om 35-timmars vecka och friskvårdsbidrag
- utbildning i BBIC samt Signs of Safety

 

Arbetsbeskrivning

Familjehemsgruppen arbetar med att rekrytera, utreda och metodhandleda våra familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. I arbetet ingår att förhandla ersättning och skriva avtal med våra uppdragstagare. Vi rekryterar även familjehem från konsulentstödda företag när barnets behov så kräver. Vi arbetar på uppdrag av barnets handläggare och stor vikt läggs på samarbete med andra enheter på socialkontoret samt med familjehem och barn/ungas vårdnadshavare. Vi har gått utbildning i "En varaktig relation" och vill utreda våra familjehem på detta sätt. Vi använder verksamhetssystemet Lifecare och strävar efter att arbeta digitalt. Vi arbetar i team med barnets handläggare och reser därför med på uppföljningsmöten över hela Sverige, vilket är en relativt stor del av tjänsten. 

 

 

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet av familjehemsarbete sedan tidigare. Du har god självkännedom, kan balansera uppdraget i att vägleda familjehem utifrån det uppdrag som de har tagit emot och kan arbeta för att vårdnadshavare och familjehem kan samverka runt det placerade barnet. Det är även meriterande om du har arbetat med handläggning enligt SoL och LVU av barn och ungdomsärenden inom socialtjänsten samt har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete, krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du har god samarbetsförmåga och kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln.

Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:

- Du tar initiativ och ser möjligheter även när det är svårt
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift
- Du tycker, precis som vi, att detta arbete är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta. 

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är ett krav. 

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning 100% 

 

 

Tillträde efter överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-09-09

Sista ansökningsdag:

2021-09-30

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Cecilia Stanley, cecilia.stanley@norrtalje.se, 0176-74731

Gruppledare

Jana Backe, jana.backe@norrtalje.se, 0176-71385

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten