Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Krisberedskapssamordnare till Kommunstyrelsekontoret

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Krisberedskapssamordnare till Kommunstyrelsekontoret

 

Om tjänsten

Norrtälje kommun är inne i en positiv utvecklingsfas inom flertalet områden och söker nu dig som vill vara med och leda arbetet med att ytterligare stärka tryggheten och säkerheten för invånarna och kommunens verksamheter. Kommunens positiva utveckling i kombination med ett förändrat omvärldsläge ställer nya och högre krav på hanteringen av bl.a. intern säkerhet, säkerhetsskydd, krisberedskap och civilt försvar. Som krisberedskapssamordnare, med ett övergripande samordningsansvar för kommunens arbete och utveckling inom området krisberedskap och civilt försvar, får du möjlighet att delta i utvecklingen av den nyskapade enheten för säkerhet och krisberedskap. Om du gillar utmaningar och vill utvecklas i en positiv miljö med stora möjligheter på kort och lång sikt, sök dig då till oss i Norrtälje och gör oss ännu bättre! Välkommen med din ansökan!

 

Arbetsbeskrivning

Som krisberedskapssamordnare ansvarar du för den övergripande samordningen av kommunens arbete med krisberedskap och civilt försvar. Detta inkluderar frågor och arbetsuppgifter såsom:

• Planering och drift av kommunens krisberedskap och arbete med civilt försvar

• Drift av kommunens övningsverksamhet kopplat till totalförsvar och krisberedskap

• Samordna och utveckla kommunens organiserade frivillighet (FRG)

• Samordning och utveckling av kommunens TIB-funktion och nätverk av säkerhetsansvariga i kommunens verksamheter

• Samverkan inom Samverkan Stockholmsregionen

• Systematisk riskhantering, försäkringsskydd

 

I rollen som krisberedskapssamordnare är du en central kugge i all kommunens arbete med beredskap. En god samverkan, såväl internt i kommunen som med externa parter är avgörande för att nå framgång i uppdraget. Som krisberedskapssamordnare tillhör du enheten för säkerhet och krisberedskap vilken är organisatoriskt placerad på räddningstjänsten, dvs. kommunens samlade verksamhet för samhällsskydd och beredskap. I rollen som krisberedskapssamordnare arbetar du dock direkt gentemot kommunens övriga verksamheter i merparten av uppdragen. I Norrtälje kommun utvecklar vi våra funktionsansvariga och det kommer finnas möjligheter till utveckling och utbildning.

 

Kvalifikationer

Som funktionsansvarig för krisberedskap och civilt försvar i Norrtälje kommun drivs du av att utveckla såväl som förvalta verksamheten. Du utmanas av uppdragets komplexitet och förstår verksamhetens roll i kommunen och i samhället. Till det här uppdraget söker vi dig som har en akademisk examen, yrkesexamen eller arbetslivserfarenhet inom området krisberedskap. Du har bred kunskap inom området och erfarenhet från stabs- och krisledningsarbete samt övning och utbildning. Tidigare erfarenhet av följande kunskapsområden är meriterande: systematisk riskhantering, styrel, VA/nödvatten, livsmedelsförsörjning, pedagogik och övningsledarerfarenhet.

Du har god förmåga att utbilda och motivera andra medarbetare. Kanske har du bakgrund från den civila säkerhetssektorn, Polismyndigheten, MSB, Länsstyrelsen, SKL, Räddningstjänsten, eller Försvarsmakten. Du är självgående och har god förmåga till egen produktion, skriftlig som muntlig, samt erfarenhet från exempelvis arbete med styrdokument, utredningar, RSA, risk- och hotbildsbedömningar. Du har hög strategisk förmåga och lätt för att se sammanhang och skapa överblick och struktur.

Minst körkort klass B krävs för anställningen. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, varför det kommer att genomföras en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning kan fattas. Det innebär att det ställs krav på svenskt medborgarskap, men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Tillträde omgående med hänsyn till uppsägningstid

 

 

Publicerat:

2019-08-30

Sista ansökningsdag:

2019-09-30

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Säkerhetsinspektörer m.fl.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Strateg

Ola Andersson, ola.andersson@norrtalje.se, 0176-71614

Säkerhetschef

Olof Sigfrid, 070-086 73 54

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten