Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kartingenjör / Mätningsingenjör till Geodataavdelningen, Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Kartingenjör / Mätningsingenjör till Geodataavdelningen, Norrtälje kommun

 

Om tjänsten

Geodataavdelningen lägger grunden för mycket av det som händer och sker inom samhällsbyggnadskontoret. Då vi lägger grunddatan till planeringen av i stort sett alla projekt och byggplaner som finns i kommunen.

Fotogrammetriska karteringen görs i egen regi på kontoret med programsystem ESPA. Du kommer att delta i såväl kontorsarbete som fältarbete. Vi är en framåttänkande enhet där innovation och nya lösningar ständigt eftersträvas för att våra invånare skall få tillgång till bra information och utbud av våra tjänster.

Vi jobbar digitalt och strävar efter att skapa en helt digital samhällsbyggnadsprocess, t ex genom att vi kontinuerligt utvecklar våra processer och e-tjänster. 

 

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår framställning av nybyggnadskartor och grundkartor, ajourhållning av primär­kartan, utstakning och kontrollmätning av byggnader, uppdrags­­­mätningar mm. Vidare ingår ajourhållning av adressregister, byggnadsregister och nationella vägdatabasen. Fotogrammetriska karteringen görs i egen regi på kontoret med programsystem ESPA som utgör en grund för all mätning som görs inom avdelningen.

 

Kvalifikationer

Du skall vara examinerad från en minst tvåårig utbildning inom mät, kart och lantmäteri, eller liknande, Utbildningen skall uppfylla kraven för att kunna uppfylla Lantmäteriets rekommendationer för ”Grundläggande mätningsteknisk färdighet” (Bilaga 1 till A§348)

Du behöver ha i tid närliggande erfarenhet av mätning med totalstation och GNSS, goda kunskaper i grundläggande geodesi, god datorvana samt erfarenhet av fastighetsredovisning.

Erfarenhet av att arbeta i programvarorna Topocad och ESPA är starkt meriterande.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på god samarbetsförmåga, att du har ett strukturerat och kvalitetsmedvetet arbetssätt samt att du kan arbeta självgående.

I Norrtälje kommun står invånaren i fokus och din förmåga att skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation är central.

Då arbetet är såväl inom- som utomhus behöver du ha god fysik och tycka om att ta dig fram i skog och mark.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetens.

Fullgott stereoseende krävs (test av stereoseende sker i samband med intervju).

B-körkort erfodras.

 

Om arbetsplatsen

Samhällsbyggnadskontoret i Norrtälje kommun består av 6 avdelningar: Geodata, Bygglov, Miljö och hälsa, Mark och exploatering, Stora projekt samt Planering 

Geodataavdelningen består av 11 personer som jobbar med GIS-samordning, nybyggnadskartor, utstakningar mm.  Nu behöver vi förstärka med ytterligare en mätningsingenjör/kartingenjör då allt fler vill bygga och bo i Norrtälje kommun.

 

Anställningsform

Heltid, årsarbetstid

 

Tillträde enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-04-06

Sista ansökningsdag:

2021-04-27

Typ:

Tekniskt arbete

Tjänst:

Mätningsingenjör och mätningstekniker

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Martin Karlsson, martin.karlsson@norrtalje.se, 0176-71625

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten