Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gymnasielärare i svenska, historia och journalistik och media

Norrtälje kommun sätter invånarna först och våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att ge en god service och omsorg för alla invånare.

Gymnasielärare i svenska, historia och journalistik och media

 

Om tjänsten

En av Rodengymnasiets lärare kommer att vara ledig under hösten 2022 och vi söker en gymnasielärare som kan vikariera och som kan undervisa våra elever i svenska, historia och Journalistik och media på Barn och fritidsprogrammet-Estetprogrammet.  

 

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som gymnasielärare kommer du att tillhöra Barn och fritidsprogrammet – Estetprogrammet på Rodengymnasiet. Du kommer att undervisa i svenska, historia och Journalistik och media. Rodengymnasiet är en stor skola med både högskoleförberedande och yrkesprogram och vi jobbar främst i arbetslag men även i ämneslag.

Arbetslaget för Barn och fritidsprogrammet- Estetprogrammet är ett erfaret och starkt arbetslag som planerar, genomför, utvärderar och utvecklar undervisningen gemensamt och du förväntas bidra till arbetslagets utveckling och arbete med engagemang och driv. I tjänsten ingår inget mentorskap men arbetslaget arbetar engagerat tillsammans med en coachande och inkluderande lärmiljö gentemot alla elever på skolan och programmet.

På Rodengymnasiet vill vi också ha roligt tillsammans och skapa en god arbetsmiljö för både elever och övriga som arbetar på skolan. Vi hoppas att du är en person som trivs i en skolmiljö där det finns mycket engagemang, driv och hjärta för god undervisning och skolutveckling.   

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som 

 • Är behörig gymnasielärare i svenska och historia, journalistik och media, alternativt har några års erfarenhet av arbete som lärare i gymnasiet
 • Tycker det är viktigt att arbeta med värdegrund, eleven i fokus och i nära samarbete med kollegor
 • Har förmåga att skapa relationer med eleverna, sätter kvalitet högt och jobbar mot uppsatta mål
 • Bidrar till att skapa ett positivt klimat som stimulerar inlärning
 • Har förståelse för elevers olika förutsättningar för att lära och ser positivt på att anpassa undervisningen till olika individers behov och förutsättningar
 • Är positiv, samarbetsvillig, lösningsfokuserad, självständig och har höga ambitioner gällande kvalitet
 • Är van vid att undervisa med digitala plattformar som hjälpmedel
 • Tycker det är självklart att samarbeta med ämneskollegor gällande din undervisning och betygsättning

Rodengymnasiet har en trygg och lugn studiemiljö där vi gemensamt ger de bästa förutsättningarna för våra elevers utveckling och resultat, och vi söker dig som tycker det är viktigt att arbeta med skolans värdegrund, eleven i fokus och i nära samarbete med kollegor. 

För dig som lärare är det viktigt att skapa relationer med eleverna, att sätta kvalitet högt och att jobba mot uppsatta mål. Du bidrar till att skapa ett positivt klimat som stimulerar inlärning och har förståelse för elevers olika förutsättningar att lära och ser positivt på att anpassa undervisningen till olika individers behov och förutsättningar.

Som person är du positiv, samarbetsvillig, lösningsfokuserad, självständig och har höga ambitioner gällande kvalitet. Vi hoppas att du är van vid att undervisa med digitala plattformar som hjälpmedel, och att du tycker det är självklart att samarbeta med ämneskollegor gällande din undervisning och betygsättning. 

 

Om arbetsplatsen

På Rodengymnasiet får du bidra till en inspirerande och kreativ arbetsmiljö som öppnar dörrar till nya världar för våra elever. Genom att ge både trygghet och utmaningar vill vi skapa kraft hos våra elever att våga och klara mer än de tror. Gillar du att jobba i team kring en elevgrupp, skapa både struktur och upptäckarglädje tillsammans med andra kunniga pedagoger så kom till oss. Vårt ledord är: Vi ger liv åt dina drömmar!

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

 

Anställningsform

Deltid 40 procent, vikariat.

Tillträde datum: 2022-10-10--2023-01-10  

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Publicerat:

2022-09-20

Sista ansökningsdag:

2022-10-09

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Gymnasielärare i allmänna ämnen

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Deltid

Kontaktpersoner

Programrektor

Jonas Gustafsson, jonas.gustafsson2@norrtalje.se, 0176-717 91

Facklig representant Lärarnas Riksförbund

Johan Stare, johan.stare@norrtalje.se, 0176-714 65

Facklig representant Lärarförbundet

Maria Lindgren, maria.lindgren@norrtalje.se, 0176-71639

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
 • Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten