Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gruppledare till Kommunalförbundet sjukvård och omsorg Avdelningen för service och omsorg

Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) är ett unikt samarbete mellan Norrtälje kommun och Region Stockholm. Uppdraget är att tillgodose kommuninvånarnas behov av hälso- och sjukvård samt omsorg. KSON har därmed unika förutsättningar att sömlöst tillgodose invånarnas behov av effektiva helhetslösningar och styrs av en direktion med förtroendevalda från Region Stockholm och Norrtälje kommun.

Gruppledare till Kommunalförbundet sjukvård och omsorg Avdelningen för service och omsorg

 

Om tjänsten

Tjänsten är förlagd på avdelningen för stöd och omsorg för äldre och personer med funktionsnedsättning, som idag består av drygt 38 medarbetare. Avdelningen leds av en avdelningschef och två gruppledare, och utökas nu med en till gruppledare med ansvar för myndighetsutövning med bland annat stöd av socialtjänstlagen, utreder och tar beslut om olika insatser. Det omfattar att skapa en rättssäker verksamhet med gemensamma processer och styrdokument för att möta invånarnas behov av service och omsorg

Arbetsbeskrivning

Du bygger ett verksamhetsnära ledarskap och har ansvar för den operativa delen av verksamheten inklusive personalplanering. Även strategiska delar ingår i arbetet, såsom att ta fram tydliga processer och rutiner och att driva systematisk utveckling avseende digitalisering, metod samt kvalitet i arbetet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att stödja och vägleda medarbetare i ärendefrågor, att hålla i regelbundna ärendedragningar och att ansvara för den dagliga driften. Kontakter med invånare och andra intressenter förekommer. I arbetsuppgifterna ingår också klagomåls- och avvikelsehantering, och andra administrativa uppgifter kan tillkomma. En viktig del av arbetet är omvärldsbevakning och att vara uppdaterad kring rådande rättspraxis. I tjänsten ingår ett nära samarbete med avdelningschefen och ett flertal samverkansforum både internt och externt.

 Ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö ligger på avdelningschef, men gruppledaren kan vid avdelningschefs frånvaro tillförordnas detta chefsansvar.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i detta roliga och utmanande arbete är det av vikt att du har socionomexamen eller annan utbildning på högskolenivå som bedöms likvärdig, samt flerårig erfarenhet av arbete inom socialtjänst, gärna inom äldre. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledande positioner, men ännu viktigare är att du är trygg i dig själv och i din roll. Som person har du personlig mognad och integritet, du vågar stå för dina bedömningar och du vågar styra. Du är kvalitetsmedveten och serviceinriktad, arbetar noggrant och tar ansvar för att uppgifterna blir gjorda på rätt sätt. I och med att omvärlden är i ständig förändring behöver du också vara flexibel, initiativtagande och se utmaningar som något roligt som ska lösas. Då kommunen är stor till ytan behöver du ha körkort.

 Det finns ett tydligt uppdrag inom avdelningen att utveckla handläggningsprocesser, arbetssätt och samverkan, samt att införa digitala lösningar som en del av detta. Vi hoppas att du ser det som ett spännande uppdrag som du vill vara med att förverkliga! Du har stor datavana och behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

 

 

Om arbetsplatsen

Avdelningen ansvarar för myndighetsutövning med stöd av bland andra socialtjänstlagen, för äldre och personer med funktionsnedsättning. Avdelningen ansvarar också för bostadsanpassning. På avdelningen arbetar biståndshandläggare, Bostadsanpassare, arkivansvarig, boendesamordnare, anhörigstödjare, gruppledare och avdelningschef. Vi har mottagningsenhet som tar emot samtal, där sitter en handläggare och en administratör.

 Vår värdegrund är en naturlig del av vårt arbete, och innebär att allt vi gör ska präglas av tillit, pålitlighet och öppenhet. Vi har också en vision att arbeta Tillsammans med dig! Vi hoppas att du som söker känner igen dig i vår värdegrund och vision, och vill vara med att fortsätta utveckla vårt värdefulla arbete i enlighet med den!

 Anställningsform

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-04-16

Sista ansökningsdag:

2021-05-16

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Avdelningschef

Ganimete Kalludra, ganimete.kalludra@norrtalje.se

Facklig företrädare, Vision

Anna Musial, anna.musial@norrtalje.se, 073-558 22 37

Facklig företrädare SSR

Anna-Kari Andersson, anna-kari.andersson@norrtalje.se, 0739623584

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Sök tjänsten