Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

FUT utredare till enheten mottagning och ekonomiskt bistånd

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

FUT utredare till enheten mottagning och ekonomiskt bistånd

 

Om tjänsten

Nu söker vi en FUT utredare (utredare av felaktiga utbetalningar) till enheten mottagning och ekonomiskt bistånd inom avdelningen försörjning och arbete. Du kommer ingå i ett team som arbetar med försörjningsstödsärenden. På enheten kommer du arbeta i en spännande AI-miljö med automatiserade processer som bistår med handläggningsstöd. Norrtälje kommuns värdegrund Invånaren först, Allas lika värde och Höga förväntningar är den grund som vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra invåndare.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en erfaren socialsekreterare till tjänsten som FUT utredare, utredare av felaktiga utbetalningar. Du kommer utreda ärenden där bistånd kan ha utgått felaktigt samt ha en konsultativ roll på enheten. Arbetsuppgifterna innefattar att göra förhandsbedömningar, inleda utredningar, självständigt planera utredningar, ta de kontakter som behövs med olika myndigheter samt göra nödvändiga kontroller. Som FUT utredare träffar du klienter, dokumenterar och sammanställer utredningar samt fattar beslut om återkrav och skriver utredningar för polisanmälningar om bidragsbrott. Du kommer ha nära samarbete med socialsekreterare, gruppledare och enhetschef. 

I tjänsten ingår att arbeta med att utveckla rutiner för att förebygga felaktiga utbetalningar. Som FUT utredare ska du bidra till att öka graden av kvalitet och rättssäkerhet i handläggningen av ekonomiskt bistånd.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och som har några års erfarenhet av handläggning inom ekonomiskt bistånd. Som FUT utredare är du självständig, strukturerad och noggrann. Du är ansvarstagande, lösningsfokuserad och har hög samarbetsförmåga Du har även en mycket god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om arbetsplatsen

På enheten mottagning och ekonomiskt bistånd arbetar en enhetschef, två gruppledare, åtta socionomer, två handläggare och två administratörer. Vår arbetsplats ligger centralt i Norrtälje, nära till busskommunikationer. 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

 

Anställningsform

Tillsvidare anställning, heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Publicerat:

2023-01-23

Sista ansökningsdag:

2023-02-23

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Helena Carlsson, helena.carlsson@norrtalje.se, 0176-71191

Gruppledare

Ingela Gustavsson, ingela.gustavsson@norrtalje.se, 0176-71130

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
  • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

    Sök tjänsten